Аліса теплякова цього року стала найвідомішою першокурсницею країни. Дівчинка в 8 років здала єді і рішуче налаштувалася вступити в мгу на психологічний факультет. На жаль, набраних балів абітурієнтці для вступу на бюджет не вистачило. Зате її батько-євген тепляков-заявив, що готовий виділяти необхідні 400 тисяч щорічно на навчання своєї дочки. За його словами, не варто чекати ще рік-мовляв, час втрачати не можна.

За словами батька, аліса під час навчання неодмінно повинна показати себе краще за інших першокурсників, перейти на бюджет і навіть пройти прискорену програму. Невідомо, чи планує зараз вже 9-річна дівчинка проходити спеціальну практику. Цілком ймовірно, що дитина займеться виключно науковою дослідницькою діяльністю.

Так вийшло, що всього за місяць навчання аліси доставило чимало клопоту як її батькові, так і студентам вузу. З дівчинкою повинен завжди приходити супроводжуючий, тому євген регулярно з’являється на парах і семінарах в стінах вузу. Як випускник психфаку мгу, батько вундеркінда раз у раз критикує альма-матер. Наприклад, буквально недавно він поскаржився, що в деканаті відмовляються надати алісі спеціальну програму, згідно з якою вона повинна буде пройти прискорене навчання. Також за місяць навчання теплякову так і не познайомили з обіцяним куратором-психологом, що повинен був стежити за її адаптацією.

” нічого вам не будемо давати, ви не можете піти вперед, ми вам не дозволимо, ми вам не дамо контактів нічиїх, ми не будемо відповідати на ваші запитання. Ви будете сидіти ось тут, і ми будемо вас оцінювати. У вас буде контроль відвідуваності, у вас будуть проблеми, ми вас відрахуємо за непосещаемость», — наводить євген тепляков слова викладачів мду.

За словами євгена, він вже давно написав заяви про переведення аліси на індивідуальний графік. Ось тільки викладацький склад з якихось причин дружно проігнорував його прохання.

” на жаль, те, про що ми домовлялися, навчальна частина не готова надати… Ми не можемо обговорювати ті моменти, питання, які виникають у аліси по проходженню навчального плану. У нас немає контактів семінаристів, немає можливості взаємодії. Ми написали заяву на індивідуальний навчальний план, написали заяву на можливість проходження вперед. Ми написали заяву на те, щоб вона могла слухати заняття старших курсів. Всі ці заяви розглядаються, але поки рішень щодо них немає», — заявив євген тепляков.

Обурення батька вундеркінда в змі все ж дали свої плоди і представники мду негайно дали відповідь. Ректор вузу зазначив, що алісі вже складають особистий розклад.

” ми робимо все, щоб вона самореалізувалася… Я знаю про те, що батько просить, ми, звичайно, дамо індивідуальний графік. Головне-щоб вона складала іспити і закінчувала, ми не можемо дати просто диплом», — заявив ректор мду віктор садовничий.