Не знаємо, як ви, а ми спостерігали за стартом першої «кіноракети» всією редакцією. “ви не повірите, я спітнів”,-зізнався познер, ведучий онлайн-репортаж. Володимир володимирович, не ви один! у коментарях до відео, що транслюється в мережу на п’яти мовах, відбилися всі людські емоції від дикого жаху перед вогняними вибухами на запуску ракети до нескінченної радості за те, що «наші» знову всіх випередили.

Юлія пересільд і клим шипенко вирушили на мкс, щоб відзняти там сцени для фільму «виклик» — першу в історії стрічку з космосу. За подією без применшення епохального масштабу стежив весь світ, бажаючи здоров’я і удачі. Іноземці масово зізнаються юлії в коханні, що легко можна пояснити. Подивіться тільки, як пересільд світиться від щастя!

А ось климу шипенко, здається, було не по собі: увійшовши в ракету, він схрестив руки на грудях і вже не посміхався. Невже злякався? режисер і без того працював мало не більше всіх: він і схуд на 15 кілограмів через інтенсивні тренування, і взяв на себе обов’язки оператора, фокус-пулера, художника-постановника і гримера.

На час стати акторами доведеться і професійним космонавтам, яким потраплять у фільм. За сценарієм хірург женя (грає юлія пересільд) повинна відправитися на мкс, щоб провести першу в світі операцію в умовах невагомості. І доставляє її на космічну станцію антон шкаплеров — герой росії, командир мкс-66, командир тпк «союз мс-19».

«сценарій клим періодично змінює, ускладнюючи мою роль. Доводиться вчити-і це не вірш, що ми вчили школі, це проза. Важкувато нам, непрофесійним акторам. Але намагаємося”, – каже шкаплеров.

  • галюцинації, поцілунки на льоту і суп з тюбика: 5 труднощів, з якими зіткнеться юлія пересільд під час зйомок у космосі

Постаратися довелося і доведеться всім, хто бере участь в космічному кіно, адже станція, та й взагалі польоти в космос поки не розраховані на актрис і режисерів. На час польоту юлії і климу довелося взяти на себе обов’язки бортінженерів: пересиль відповідала за подачу кисню в апарат, шипенко — за подачу кисню в скафандри, який може стане в нагоді при розгерметизації або пожежі.

Космонавт олег новицький галантно поступився своїм місцем актрисі: тепер вона ночуватиме в його каюті в модулі «зірка», а сам космонавт поспить в простому спальнику, тільки в невагомості. Відпочинку у зірок космічного кіно майже не буде, адже на мкс не вимикають світло, так що спати доведеться при ньому. Але заради 12-ти днів, проведених в космосі, на це, вибачте за каламбур, можна закрити очі.

«артистка повинна бути ніжною, чутливою, відкритою. А у космонавтів все навпаки: потрібно бути зібраним, сконцентрованим. Подивимося, як у нас вийде поєднувати. Але зараз я більше людина (а не актриса або космонавт), якій належить неймовірне диво», — ділиться пересільд. І незалежно від касових зборів воно вже відбулося!

Єлизавета чепрасова