Сир з грушею – це незабутній і дуже тонкий смак. Та й це блюдо дуже корисно, особливо в тому випадку, якщо ви візьмете нежирний сир.
продукти
- груша, 300 г;
- сир, 350 г;
- манна крупа, 3 ст. Л;
- білки, 2 шт;
- сметана, 2 ст. Л;
- мед, 2 ст. Л;
- лимонний сік, 2 ч. Л;
- сода, 1 ч. Л;
- какао, 1 ст. Л.
як приготувати сирну запіканку
Груші промиваємо, розрізаємо і видаляємо серцевину. Половину нарізаємо часточками, а половину – кубиками.
Кубики змішуємо з сиром, сметаною, гашеним оцтом содою і медом, какао, лимонним соком.
Збиваємо білки до стійкої піни і вмішаємо її в масу з манною крупою, все ретельно вимішуйте до однорідності.
Викладаємо масу в форму для запікання, зверху прикрашаємо грушевими часточками.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 40 хвилин.
Як бачите, нічого складного. Щоб пиріг був ще смачніше, можна полити його шоколадною глазур’ю, тому що сир з грушею, дуже «люблять» шоколад і всі разом, дає незабутній смак.
Глазур можна зварити на молоці або вершках з чорним або молочним шоколадом на ваш смак.
Також можна порізати пиріг на порційні шматочки і подавати до столу з різними вареннями і джемами – апельсиновим, з айви, сливи, полуниці.
Відмінно підходить і мед.
Приємного апетиту!