Сир з грушею – це незабутній і дуже тонкий смак. Та й це блюдо дуже корисно, особливо в тому випадку, якщо ви візьмете нежирний сир.

продукти

  • груша, 300 г;
  • сир, 350 г;
  • манна крупа, 3 ст. Л;
  • білки, 2 шт;
  • сметана, 2 ст. Л;
  • мед, 2 ст. Л;
  • лимонний сік, 2 ч. Л;
  • сода, 1 ч. Л;
  • какао, 1 ст. Л.

як приготувати сирну запіканку

Груші промиваємо, розрізаємо і видаляємо серцевину. Половину нарізаємо часточками, а половину – кубиками.

Кубики змішуємо з сиром, сметаною, гашеним оцтом содою і медом, какао, лимонним соком.

Збиваємо білки до стійкої піни і вмішаємо її в масу з манною крупою, все ретельно вимішуйте до однорідності.

Викладаємо масу в форму для запікання, зверху прикрашаємо грушевими часточками.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 40 хвилин.

Як бачите, нічого складного. Щоб пиріг був ще смачніше, можна полити його шоколадною глазур’ю, тому що сир з грушею, дуже «люблять» шоколад і всі разом, дає незабутній смак.

Глазур можна зварити на молоці або вершках з чорним або молочним шоколадом на ваш смак.

Також можна порізати пиріг на порційні шматочки і подавати до столу з різними вареннями і джемами – апельсиновим, з айви, сливи, полуниці.

Відмінно підходить і мед.

Приємного апетиту!