Розповім про хороше, досить “м’якому” кремі з гліколевою кислотою, який в цьому році я вибрала для підготовки до зимового сезону краси. З травня по вересень я обмежуюся тільки антиоксидантною сироваткою і сонцезахисною, осінь у мене час кислот, а зима — ретинолу і ліпідів.

Зволожуючий крем-гель, крім гліколевої кислоти містить серед активних інгредієнтів вітаміни с і е, алое вера, завдяки їм отримуємо щоденне оновлення і регенерацію шкіри, антиоксидантний ефект без побічних ефектів у вигляді сильного лущення.

Упаковка стандартна для сисдермовских флюїдів, матова туба, з помповим дозатором, зазвичай ці дозатори не викликають у мене нарікань, але саме цей якийсь нерівномірно плюється(((.

Дуже зручно-видно скільки крему залишилося (витрата за місяць використання), незручно, що доводиться тримати в темному місці, так як упаковка напівпрозора.

Почала я використання крем-гелю в кінці серпня, зазвичай введення серйозних активів я починаю пізніше, але в цьому році після спекотного літа відразу почалася практично листопадова осінь. Перші два тижні я використовувала його на ніч через день, він м’який для кислотних засобів, почервоніння і лущення не було, але при нанесенні ранкового догляду перший час шкіру пощипувало. З вересня використовую його щовечора перед сном, серйозних лущення не з’явилося, але підозрюю, коли доведеться включити опалення по повній, зволоження стане недостатньо, але до цього часу він швидше за все закінчиться.

За текстурою як густе молочко, з медичним запахом (якийсь приємною віддушки не додали), який після нанесення не відчувається.

Розподіляється легко, ковзаюче, вбирається хвилин через 15, витрата пристойний, на обличчя і шию мені потрібно 3 повних натискання.

Передбачається, що його можна використовувати як універсальний крем (ранок-вечір), я в якості експерименту завдала його вранці і мені зовсім не сподобалося як на нього ліг макіяж, консилер скачався, і через дві години з’явився жирний блиск. Але я не вважаю це серйозним мінусом, всі кислотні крему видають на моїй комбінованій шкірі такий ефект, і для мене це виключно нічні засоби.

Так як мій догляд давно збудований і відмінно справляється з багатьма антивіковими історіями, і наприклад, антиоксидантний ефект мені оцінити важко, так серйозний антиоксидант у мене в ранку, ставити в заслугу тільки цього крему пружність і еластичність я не можу. Але мені дуже сподобалося м’яке відлущування і вирівнювання тону і рельєфу, це відбувається поступово і без шокової терапії для шкіри після спокійного літа. У крему є протизапальну дію, якщо у вас з’явилися якісь висипання, то з ним зникають вони набагато швидше. Розраховувати, що він прибере сильну пігментацію теж не варто, він трохи освітлює загальний тон шкіри і додає сяйва.

Резюме: це дуже хороший легкий базовий крем з кислотами, який робить виключно те, що і повинні робити засоби з кислотами, щоосені я купую подібний крем, і цей один з найбільш комфортних і зрозумілих в цій категорії не важкої артилерії.