Випадання волосся може істотно впливати на настрій і самооцінку. Але засмучуватися не варто. Необхідно знайти джерело проблеми і врахувати найпоширеніші помилки, що здійснюються під час щоденного догляду. Зупинимося на деяких з них.

Рідкісне миття голови

Шкірне сало, що виробляється сальними залозами, при рідкісному митті накопичується на шкірі голови і заважає росту нового волосся. У періоди активного випадання, навпаки, варто посилити очищення шкіри спеціальними шампунями, що регулюють сальність.

Занадто тугий хвіст

“кінський хвіст”, часті начісування волосся і використання бігуді пошкоджують волосяні фолікули. Такі зачіски робити можна, але не дуже часто, інакше проблем з волоссям не уникнути.

Неправильне розчісування

При сильному випаданні користуватися необхідно дерев’яним гребінцем з рідкими зубами або щіткою з натуральною щетиною. Цю процедуру краще поєднувати з масажем голови – він активізує ріст волосся.

Масло для шкіри голови

Надлишок жирних засобів, особливо масел, провокує утворення комедонов через закупорку пір шкіри. Це може не тільки викликати запалення і спровокувати появу лупи (як позбутися від неї без хімії, читайте внашей статті), але і привести до випадання волосся.

Недолік білка в організмі

Білок – головний структурний елемент стрижня волоса. Якщо у вашому щоденному меню його не вистачає, це може істотно позначитися на стані локонів. Раціон харчування повинен бути багатий фруктами, овочами, а також корисними жирами, які містяться в горіхах, рослинних оліях і морепродуктах.

Відсутність головного убору

Щоб волосся не пересихали через сонце і вітер, влітку рекомендується носити кепку або панаму. Взимку обов’язково треба надягати шапку, щоб захистити шкіру голови від переохолодження.

Нарощування волосся

Процедура нарощування може привести до облисіння окремих ділянок шкіри голови. Нарощування збільшує навантаження на волосяні фолікули в три рази. Під вагою прикріплених волосся цибулини витягуються, а кровоносні судини, що живлять їх, деформуються, стоншуються і провокують руйнування фолікулів.

Випадання волосся-процес не з приємних, але з огляду на поширені помилки в щоденному догляді, можна уникнути цієї неприємної ситуації. Зверніть увагу: якщо ви помітили ознаки облисіння, обов’язково зверніться до фахівця, який проведе необхідне обстеження і призначить відповідне лікування.