12 жовтня на сайті слідчого комітету було оголошено, що колишній офіційний представник ск володимир маркін пішов з життя.”помер наш колега, перший керівник управління взаємодії із засобами масової інформації слідчого комітету російської федерації генерал-майор юстиції володимир іванович маркін. Це важка втрата для всіх нас”»

Маркіну було 64 роки, останнім часом він довго боровся з важкою хворобою.

Володимир маркін народився в 1956 році в челябінську в сім’ї звичайного заводського робітника. Він став третьою дитиною в сім’ї, причому його появу на світ можна назвати народженням “дитяти справедливості” (як говорив сам володимир), оскільки батьки зважилися на треті пологи після того, як батька володимира намагалися посадити у в’язницю за злочин, якого той не скоював. Мама маркіна тоді говорила: якщо її чоловіка виправдають, вона народить третю дитину.

Маркін успішно закінчив школу, після чого хотів стати актором, але спочатку його забрали в армію, а після він вирішив вступити в мду і стати журналістом.

Після закінчення мгу володимир повернувся в челябінськ, проте потім остаточно переїхав до москви і став вести програму «людина і закон» та інші подібні.

До 2007 року маркін працював журналістом і став дуже шанованою людиною в цій сфері, проте після його кар’єра прийняла зовсім інший оборот. Він був призначений головним “постачальником” новин слідчого комітету при прокуратурі рф і перетворив його у відомство, щільно співпрацює зі змі.

Маркін активно коментував всі найгучніші кримінальні справи, які обговорювалися в росії. У 2015-му він записав пісню «батьківщина» спільно зі стасом п’єхою про любов до росії, а кліп на цю пісню просто підірвав інтернет.

Незабаром володимир іванович записав ще одну пісню, на цей раз сольну композицію про любов до росії «сторонка», яку йому написав віктор дробиш.

З лютого 2017-го маркін стає членом правління «русгідро». Тоді ж його нагородили двома медалями слідчого комітету рф «” за чистоту помислів і благородство справ» і «доблесть і відвага».

Маркін, звичайно, в першу чергу знаменитий своїми колючими фразами, які забути практично неможливо.

” у номінації по самим божевільним і дурним заявам представникам незалежної немає рівних. Тільки привід дай”, – сказав він одного разу про україну.

А по скандальній справі микити білих (екс-губернатор отримав вісім років колонії) він говорив: «крадуть по-дорослому, пояснюють як діти».

Віталій мутко одного разу заявив, що наставником національної футбольної команди може стати як жінка, так і іноземний фахівець. Маркін не витримав:»для такого рівня футболістів достатньо і звичайного пастуха”.

Маркін вступав у конфронтації з журналістами опозиційних газет і журналів, тому коли були опубліковані відомості про його плагіат, мовчати не став: «чим ще може прославитися нікому, крім свого болота, не відома і не потрібна журналістишка? якщо хтось хоче розкрутитися на моєму імені, то можу тільки побажати удачі! але напевно це буде перша і єдина можливість”.

Про мітинги на болотній площі: « те, що масові заворушення були, ви, напевно, не будете заперечувати, ви все це бачили. І співробітники поліції діяли строго в рамках закону. Поліцейські діяли, захищаючи закон, захищали порядок”.

Кілька років тому маркін повністю розкритикував аеропорт домодєдово: «ясна річ, керівники аеропорту не могли не розуміти, що він перетворився на своєрідний “прохідний двір”. Коли власники подібних об’єктів виходять з принципу “безпека ніщо — прибуток все”, ось тоді рано чи пізно трапиться біда».

” а чи не пора керування автомобілем без водійського посвідчення прирівняти до носіння зброї без відповідного дозволу, за що, як відомо, згідно зі статтею 222 кк рф передбачена кримінальна відповідальність і позбавлення волі на строк до чотирьох років«, — цим питанням задавався володимир іванович після випадку, коли підліток, який керував ferrari, став винуватців резонансного дтп на кримському мосту.

” соромно і гірко за те, що сталося з нашими т.зв. Колегами. Це, звичайно, кидає тінь на скр, але робота з самоочищення буде продовжуватися!» – запевняв маркін після того, як фсб затримала трьох високопоставлених співробітників ск.

Про свою роботу маркін відгукувався так: «якщо ми говоримо “а”, потрібно говорити і “б”. Якщо порушили кримінальну справу, і вона доведена до суду, і є не важливо, який вирок, там людина отримала умовний термін, або реальний термін, або навіть виправдувальний вирок, ось для цього існує наша правова система».

Вишенька на торті-відповідь на реакцію мера марселя на поведінку російських футбольних уболівальників: «нормальний мужик, яким він повинен бути, викликає у них здивування. Вони ж звикли “мужиків»на гей-парадах бачити”.