Кулінарна книга. Рецепти ” напої

Лікер це або наливка не знаю, напій дуже смачний, ароматний. І чим довше стоїть, тим смачніше стає. У мене залишок в пляшці коштує вже два роки-нічого йому не дається. Виходить дуже міцно, пити тільки наперстками, але смачно.

  • літрова банка журавлини
  • 700 мл спирту
  • 1 літр кип’яченої (охолодженої) води
  • 250 гр. Цукру
  • 250 мл води

Ягоду потовкти, залити розведеним спиртом. Перелити в герметичний посуд і настоювати 3-4 тижні. Після цього процідити. Закип’ятити цукор з водою. Остудити і ввести в проціджену наливку. Дати настоятися ще тиждень.

я робила ось так:

  • літрова банка журавлини
  • 1 літр коньяку
  • 250 гр. Цукру
  • 250 мл води

Ягоду гарненько потовкти, можна перекрутити на м’ясорубці через велику решітку або розмолоти в блендері. Покласти в 3-х літрову банку, залити коньяком і поставити наполягати на 3-4 тижні.

Цукор з водою в каструльці довести до кипіння, остудити до 30 градусів і влити в банку до журавлини, добре перемішувати пару днів.залишити настоюватися ще на тиждень.

Потім процідити через кілька шарів марлі і розлити по пляшках.міцний і смачний напій готовий.