Цедру лимона і апельсина зазвичай викидають відразу після очищення, але ми все ж її зберегли. Наполягаємо з водою і отримуємо універсальний засіб для чищення для кухні, нержавіючих деталей раковини, вікон і миття посуду. Засіб залишає після себе приємний аромат свіжості, очищає не гірше магазинної хімії і на відміну від подібних засобів абсолютно натурально.

Для роботи нам знадобиться цедра цитрусових. Можна обійтися і лимоном, але ми рекомендуємо зробити суміш цедри лимона і апельсина, вона діє краще і пахне більш приємно. Ще нам знадобиться тільки 9% спиртовий оцет.

Крім того, саму цедру в принципі можна і не натирати теркою, цілком достатньо буде зняти шкірку з фруктів — ми зробимо саме так для простоти. Отже, всю шкірку перекладаємо по скляних банках.

Заливаємо її оцтом, закриваємо кришкою і даємо настоятися. Так як ніякої хімії в цьому рецепті принципово не використовується, настоюватися суміш буде близько 14 днів. Повірте, очікування варте результату. Відстояну рідину зливаємо в миску, потім переливаємо в пульверизатори для зручності.

Засіб готовий: випробуйте його в роботі.

Наш засіб володіє всіма очисними властивостями магазинного, але не містить хімії. Тому його краще застосовувати на кухні.

Приємного апетиту!

Читайте також:

Консервація та соління 20802 такий домашній кетчуп буде куди смачніше магазинного, хоч 100 банок закривай, а все мало десерти 282 смачний» оксамитовий ” мус зі сметани — ніжний десерт без духовки і борошна другі страви 224 ситна і апетитна тушкована картопля з м’ясом: смачно, як у бабусі салати 149 ситний салат з капусти на велику сім’ю, смачне і просте блюдо на “швидку руку”. Випічка 3747 беремо 1 яйце, борошно, цукор і готуємо прості і дуже смачні булочки