Що станеться з волоссям, якщо ми перестанемо їх мити шампунем: перетворяться вони в брудні, злиплі «патли» чи збережуть свою красу? Канадська журналістка Дайан Пітерс поставила подібний експеримент і була задоволена його результатами. Вона називає 5 причин на користь того, щоб відмовитися від миття голови шампунем.

Менше хімікатів

Дуже багато невимовні інгредієнти в наших шампунях і кондиціонерах викликають побоювання вчених. Деякі з них вважаються можливими канцерогенами або речовинами, що викликають гормональний дисбаланс. Приміром, лаурилсульфат натрію, який забезпечує шампуням характерну пінку, викликає роздратування шкіри і може бути причиною раку. А що містяться в шампунях консерванти парабени виявляються лікарями в пухлинах молочних залоз.

Менше води
Якщо ви не миєте волосся щодня, то тим самим скорочуєте споживання води. Це корисно не лише для вашого гаманця, але і для природи. Крім того волосся піддаються меншому впливу води, що йде їм на користь. Адже тепла вода, що містить мінерали, змиває шматочки фарби з волосся. Саме миття волосся відповідає за 80% всіх змін їх кольору!

Більше часу
Миття волосся, кондиціонер і стайлінг забирають дуже багато часу. Якщо ви миєте волосся рідше, у вас з’являється час для того, щоб зайнятися іншими корисними речами, наприклад, ранкової пробіжкою. А можна і просто подовше поспати.

Більше здоров’я
Дуже багато людей, які перестали мити волосся кожен день, переконалися в тому, що вони стали тільки здоровішою. Це пов’язано з тим, що сальні залози на голові після відмови від шампуню виробляють менше себума – специфічного секрету. В результаті, волосся починають сяяти і виглядати більш здоровими.

Дізнайтеся свої волосся
Експеримент канадської журналістки тривав два тижні, протягом яких вона взагалі не мила волосся, а використовувала лише гребінець і тальк. З одного боку шкіра на голові явно стала здоровішою, і Дайан куди краще дізналася потреби своїх волосся. З іншого, вона все-таки переконалася, що два-три рази в тиждень їй обов’язково потрібно мити волосся, хоча б просто тому, що вона регулярно відвідує басейн.

Джерело