Мабуть, всі люди в тій чи іншій мірі стикаються з денною сонливістю, і у кого-то вона викликає серйозні проблеми, а хтось переносить дрімоту спокійно. Якщо ви належите до першої категорії, то вам буде корисно дізнатися про простих і ефективних способів впоратися з цим станом.

1 Холодна вода на обличчя

Досить сполоснути обличчя холодною водою, як зміна температури (різке охолодження) швидко підвищить рівень енергії і активізує мозок, перевівши його в стан пробудження. Це дуже простий спосіб прогнати сонливість, який займає всього кілька секунд.

2 Лимонна вода

Вода з лимоном корисна з багатьох точок зору, і вона також ефективно підвищує рівень енергії, проганяючи сонливість. Крім того, цей напій сприяє збереженню необхідного рівня зволоження організму і позбавлення від токсинів, що також допомагає зберігати активність. Випийте склянку лимонної води (бажано теплої) прямо з ранку на порожній шлунок.

3. Піші прогулянки

Якщо ви зіткнулися з сильною сонливістю, то встаньте і прогуляйтеся пішки по офісу або по вулиці. Достатньо всього 5-10 хвилин. Хорошим тренуванням буде підйом і спуск по сходах у вашому будинку.

4. Жувальна гумка

Вживання жувальної гумки без цукру також є прекрасним перевіреним способом побороти дрімоту. Жування швидко проганяє дрімоту.

5. Сон
Немає більш надійного способу справитися з сонливістю, ніж власне сон. Мова не про те, щоб “отрубиться” на кілька годин, а про короткою дрімоті тривалістю 10-20 хвилин.

Джерело