Не завжди легко помітити той момент, коли відносини стають серйозними. Іноді все розвивається поступово, і, перш ніж ви це зрозумієте, ви проведете разом більшу частину ночей на тижні. В інших випадках рано чи пізно вам стане ясно, що ви обидва віддані один одному.

Однак, якщо ви перебуваєте в “сірій зоні” між побаченнями і серйозними відносинами, можна звернути увагу на те, наскільки сильно до вас прив’язаний партнер. Якщо вам цікаво, скільки часу потрібно на перехід від випадкових відносин до серйозних, то сімейний терапевт ніколь річардсон запевняє, що стандартних термінів не існує.

” не існує ідеального способу зробити це. Тут немає певної кількості побачень. Деякі вже під час першої зустрічі розуміють, що це ті відносини, які їм потрібні», — вважає річардсон. Ви не повинні думати про якісь рамках, в які вкладаються ваші відносини. Немає необхідності поспішати до тих пір, поки вас обох влаштовують темпи розвитку. Проте ніколь зазначає, що важливо відчувати, що відбувається між вами.

” перше, про що я говорю, — я хочу, щоб люди придивлялися до того, що відбувається, прислухалися до партнера. Дуже часто ми чуємо те, що хочемо почути, і бачимо те, що хочемо побачити, і саме тому нам може бути боляче», — стверджує річардсон. Якщо ви не впевнені, що ваш партнер бачить ваше спільне майбутнє, то ось кілька ознак, які допоможуть це зрозуміти.

1. Ви ведете розмови про майбутнє

Якщо ви з партнером відкрито говорите про майбутнє ваших відносин, це є головною ознакою того, що ви обидва налаштовані серйозно. “ви починаєте обговорювати життєві цілі. Ви оцінюєте, чи підходить по життю вам ця людина”, – говорить вчений кларисса сільва.

2. Він не тікає відразу після першої сварки

Перша сварка з новим коханим буває дуже показовим моментом. Поведінка людини під час конфлікту і після нього може пролити світло на те, наскільки серйозно він налаштований. “якщо він залишиться, щоб вирішити проблему, а не втече — це вірний знак відданості», — вважає сваха сьюзан тромбетті.

3. Ви познайомилися з його сім’єю

Знайомство з сім’єю вашого обранця також є важливим етапом. Він означає, що ваші відносини стають серйознішими. “ви важливі для нього, і він хоче, щоб про це знали. Насправді йому все одно, що вони думають про тебе. Але він також може сподіватися, що ви сподобаєтеся його батькам, тому що ви збираєтеся бути в житті один одного», — вважає тромбетті.

4. Він відкрито говорить про злети і падіння

Один з кращих аспектів відносин — це можливість поділитися з людиною своїми мріями, надіями, досягненнями і невдачами. Радійте, якщо ваша друга половина відкрито розповідає вам про те, що відбувається в житті, і не фільтрує цю інформацію. Є шанс, що партнер бачить вас частиною свого майбутнього. “партнер як відкрита книга. Він ділиться з вами своїм життям. Ви відчуваєте його внесок у ці відносини”, – пояснює тромбетті.

5. У вас є ключі від свого будинку

” як тільки хтось дає вам ключі від місця, де він живе, він на 100 відсотків налаштований серйозно. Це явна ознака того, що він повністю довіряє вам і дуже радий, що ви можете залишитися у нього вдома, навіть якщо його самого там немає», — стверджує експерт з побачень джеймс пріс. Якщо хтось дає вам можливість необмежено перебувати в його особистому просторі, це говорить про те, що він хоче вашої присутності у великих кількостях.

Існує багато способів дізнатися, чи серйозно налаштована людина, з якою ви зустрічаєтеся. Але ви завжди можете поговорити про це і прояснити будь-яку плутанину. Відкрите обговорення питання-найкращий спосіб позначити свої наміри. А ще ви позбудетеся від занепокоєнь, сумнівів і зайвого аналізу. Якщо ви обидва в рівній мірі прагнете один до одного, то чесна розмова буде найправильнішим рішенням. Це внесе ясність у ваші відносини і допоможе рухатися вперед.

Поговорити з людиною-завжди найнадійніший спосіб дізнатися про його наміри. Просто запитайте його: “дорогий, чого ти взагалі хочеш?”

Звичайно, здорово, коли всі наміри обумовлені на старті відносин. Так, наприклад, багато хто робить в “тіндері”. Хтось чесно пише, що шукає пригоду на одну ніч або»подругу з привілеями”. Інший зізнається, що прийшов на сайт знайомств за майбутньою дружиною.

Всі інші ознаки серйозності намірів можуть бути оманливими і ввести вас в оману. Наприклад, людина може познайомити вас з батьками просто тому, що ті тиснуть і наполягають. Турбота-теж спірна ознака. Піклуватися про людину можна і, перебуваючи з ним у вільних відносинах, де не те, що сім’я, а навіть спільне проживання не планується.

Та й взагалі: навіщо шукати обхідні шляхи, коли можна чесно поговорити з партнером? звичайно, вас може лякати страх розчарування і відмови. Але пам’ятайте, що з подібним розчаруванням ви можете зіткнутися в будь-якому випадку: і в ситуації, коли він прямо заявляє «не одружуся», і коли виявите, що за п’ять років від нього так і не надійшло серйозних пропозицій.