У нашому новому відео експерт московського агентства організації простору “ргопорядок” катерина свєтлова поділилася правилами організації домашньої аптечки.

крок 1. Тотальне розхламування

Перший етап будь-якої організації-розхламування. Зберіть в одному місці всі наявні у вас ліки і медичні пристосування. Не забудьте перевірити сумочки, приліжкові тумбочки, ящики у ванній кімнаті і на кухні — ліки можуть ховатися в абсолютно несподіваних місцях. Також варто перевірити всі терміни придатності. Відкладіть в сторону всі прострочені препарати. Якщо якимись ліками більше не плануєте користуватися, їх немає сенсу зберігати.

Утилізація медикаментів в росії на даний момент ще толком не організована, проте існують окремі проекти, які можуть приймати блістери з таблетками.

крок 2. Категоризуйте

Під час розхламування ви можете почати категоризувати ліки: зробіть зручні і зрозумілі вам категорії, наприклад, медикаменти від болю в животі, горлі, голові і так далі.

крок 3. Використовуйте органайзер

Щоб вам було зручно підтримувати порядок, ви можете придбати спеціальні органайзери для ліків з готовими осередками або перегородками. Адже, в одному пластиковому контейнері ліки будуть неминуче перемішуватися. Для організації аптечки підійдуть і кофри для нижньої білизни або одягу, головне — наявність жорстких стінок у контейнера, щоб він з часом не втрачав форму.

Якщо у вас багато ліків одного виду, наприклад, медичні препарати від застуди, ви можете задіяти невеликі пластикові контейнери.

крок 4. Підписуйте категорії

Головне правило-обов’язково підписуйте всі категорії, щоб ви і ваші домочадці легко орієнтувалися в аптечці і повертали все на свої місця.

крок 5. Сигнал на майбутнє

Поставте собі нагадування на телефон, приблизно раз на півроку проводити ревізію аптечки. Намагайтеся купувати ліки в разі потреби, а не набирати з про запас, адже на постійній основі в аптечці необхідно мати не таке вже й велика кількість препаратів.

життєва хитрість

Лайфхак: якщо якісь препарати займають занадто багато місця у вашому медичному органайзері, то позбудьтеся від картонної упаковки, а блістери та інструкції скріпіть між собою канцелярською гумкою. Так само ви можете вчинити з усіма ліками, які ви часто використовуєте, це допоможе істотно заощадити місце в будь-якій аптечці.

Якщо ж якісь медичні препарати ви приймаєте щодня, має сенс виділити для них окреме місце в органайзері або навіть окрему мініатюрну аптечку, яка буде перебувати завжди під рукою.

Woman.ru