23-літній моргенштерн – найбільш неоднозначна особистість всього вітчизняного шоу-бізнесу. Росіяни до нього ставляться по-різному. Комусь епатаж виконавця імпонує, а когось дратує його зухвала поведінка.

І ось він знову розлютив добру частину громадськості. Моргенштерн в інтерв’ю ксенії собчак заявив, що він не розуміє, чому вкладаються величезні гроші в святкування дня перемоги. На його думку, ті артисти, які співають до 9 травня пісні воєнних років, просто виконують держзамовлення.

Я взагалі не розумію ось цього свята перемоги, яка відбулася 76 років тому. З року в рік на це витрачаються мільйони, дату широко святкують, всім щось намагаються довести. Не знаю, може, це скріпи якісь? не розумію! напевно, пишатися просто більше нічим.

Моргенштерн

На його слова тут же відреагували не тільки звичайні росіяни, а й політики, люди зі світу шоу-бізнесу, спортсмени. Йосип пригожин пов’язав слова репера з невихованістю і закликав його вибачитися. Представники руху “ветерани росії” запропонували звернутися в прокуратуру.

Навіть прес-секретар президента дмитро пєсков не змовчав. Він заявив, що моргенштерн повинен нести моральну відповідальність за те, що говорить такі речі, але ж серед його шанувальників дуже багато молоді, повідомляє «риа новости».

Ви знаєте, що хочеться таким молодим людям просто порекомендувати, чисто по-людськи, напевно у них є дідусі, бабусі, — поговоріть з ними. Або прийдіть до якогось ветерана і поговоріть з ними — і запитаєте, чому так важливий день перемоги і чому він був, є і буде важливий вічно для нашої країни.

Дмитро пєсков

У підсумку репер не витримав такого натиску громадськості і все-таки вирішив вибачитися. Вона розповів, що його слова видерли з контексту, а взагалі він зовсім не це мав на увазі.

Я хочу принести вибачення перед усіма, кого зачепили мої слова про день перемоги. Я ні в якому разі не применшував важливість і значимість події, лише чесно зізнався, що «не розумію», а фразу вирвали з контексту. А про те, що ветеранам, на мій погляд, слід виділити додаткові гроші, навіть не вставили в інтерв’ю. Я поважаю і пишаюся ветеранами, але, на жаль, некоректно формулюю думки. Нікого не хотів зачепити або образити.

Моргенштерн

Але вибачення і пояснення не допомогли моргенштерну. Голова слідчого комітету олександр бастрикін доручив начальнику столичного главку ск організувати перевірку слів репера, повідомляється на сайті відомства.

Валерія залевська