Знаменитості не можуть задовольнятися тими зубами, що їм дала природа. Поліпшити зовнішність і в результаті збільшити суму гонорарів їм допомагають стоматологи. Що робили наші улюблені медійні персони зі своїми зубами? І скільки на це витратили?

Мерилін Монро

Псевдонім Мерилін Монро дістався в наказовому порядку. Продюсери хотіли бачити на екрані секс-символ, а не простушку. Але ім’я – не перше, що зрадила дівчина в ім’я успіху в Голлівуді. Задовго до нього вона встановила собі на зуби тонкі білосніжні накладки – вініри. Кажуть, у Мерилін вони з’явилися з 1937 року. Тоді вони були досить крихкими, і їй доводилося носити з собою набір змінних пластинок на випадок аварії»: відколу або втрати. Але навіть при цьому вона стала посміхатися набагато ширше і частіше, ніж це робила зі своїми натуральними зубами, ще будучи Нормою Джин Бейкер.

Вартість вінірів на початку XX століття дізнатися складно, але якщо говорити про сучасних реаліях, то одна одиниця керамічних пластинок коштує в США 925 до 2500, а в Росії– 11 000 – 100 000 руб.

Шире рот: что знаменитости делали со своими зубами

Майлі Саурус

На відміну від Мерилін Монро, Майлі Сайрус виросла в оточенні діячів шоу-бізнесу. У 9 років вона почала зніматися в серіалах, а в 11 стала головною героїнею популярного ситкому про дівчину, яка веде подвійне життя: простий школярки і популярної співачки. За 10 сезонів Майлі так набрид образ Ханни Монтани, що для сольної кар’єри вона обрала зовсім інший імідж: розбитний дівиці, щосили демонструє свою сексуальність. У той же час Майлі вирішила зайнятися і своєю посмішкою. Причому робила це вона відкрито. У своєму инстаграме дівчина показувала видалені зуби мудрості і плакала від болю під час носіння брекетів. Крім брекетів, дівчина робила відбілювання, а потім і зовсім поставила вініри.

Скільки їй обійшлися маніпуляції з зубами? Про вінірах ми говорили трохи вище. Додамо сюди брекети, а носила вона прості, залізні, нітрохи не соромлячись свого зовнішнього вигляду: 5-6 тисяч доларів за курс лікування в США, або від 60 до 500 тисяч рублів в Росії, а також відбілювання. Вартість відбілювання в США коливається від 500 до 650 доларів. У Росії лазерне відбілювання, наприклад, буде коштувати від 20 000 до 40 000 рублів.

До речі, не дивуйтеся, що Майлі вирушила на відбілювання перед установкою ультратонких вінірів. Це робиться для досягнення максимального результату: щоб крізь кераміку не просвічувала виразна жовтизна і не псувала всю дорогу і трудомістку роботу.

Шире рот: что знаменитости делали со своими зубами

Шер

Епатажна співачка не вважає негожим відкрито говорити про свої пластичні операції, так само як і про маніпуляції з зубами. На піку популярності вона раптом вирішила виправити прикус і одягла брекети, чим немало здивувала шанувальників. У пресі подейкують, що співачка видалила задні зуби, щоб зробити вилиці більш гострими, але на такі заходи іноді доводиться йти під час ортодонтичного лікування. Зараз 71-річна співачка хизується рівним рядом білосніжних зубів, які з великою часткою ймовірності вже давно не натуральні. Сучасні керамічні коронки на рідні зуби обійдуться у 500 до 2500 доларів США за одиницю. У Росії керамічні коронки, які виглядають максимально природно, коштують: 15 000 – 120 000 руб. за одиницю.

Шире рот: что знаменитости делали со своими зубами

Селін Діон

Канадська співачка почала завойовувати світову сцену в 80-е, але справа просувалася повільно, і тоді її чоловік і продюсер Рене Анжелі зрозумів, що треба щось робити з іміджем, і, зокрема, з зубами. І дійсно, на початку кар’єри зуби у Діон були жовті і скупчені, з видатними, як у вампіра, іклами. У рідному Квебеку їй навіть дали прізвисько «Canine Dion», а canine в перекладі з англійської – собака або ікло. Думаєте, співачка закрила зону посмішки вінірами? Ні, Селін вибілила зуби, а ікла наділу штучні коронки, які дозволили їх «підігнати» до решти зубів за формою і розміром. З того самого часу Селін Діон дуже уважно стежить за зубами. У 2008 році вона навіть внесла в свій райдер пункт про те, що її неодмінно повинен супроводжувати особистий стоматолог під час всього світового туру.

Вартість відбілювання на апаратах Zoom в середньому – 25 тисяч рублів в Росії, а в США – 500-650 доларів.
Керамічні коронки, відрізнити від натуральних зубів (адже не знай ми про цю особливості співачки, ні за що б не здогадалися про підміну) обійдуться в 500 до 2500 доларів за одиницю в США, або 15 000 – 120 000 руб. в Росії.

А зарплату особистого стоматолога знають тільки організатори туру.

Шире рот: что знаменитости делали со своими зубами

Кейт Міддлтон

Герцогиня Кембриджська як слід попрацювала над своїм іміджем, щоб з честю представляти Великобританію. Над її посмішкою, за чутками, трудився відомий французький стоматолог Дідьє Филльон, лікар, обслуговуючий самих високопоставлених клієнтів (вже представили його цінник?). Якщо порівняти її фотографії до весілля з принцом Вільямом і нинішні, різниця очевидна. Доктор Филльон є прихильником методики микроротации зубів, яка дозволяє вибудувати зуби в акуратний рівний ряд, і той виглядав максимально природно. Для цього він використовує лінгвальні брекети (встановлюються на внутрішню поверхню зубів), робить шліфування та полірування емалі. А результат все лікування, яке може тривати від півроку до двох років, він відразу показує на екрані комп’ютера. Зображення створюється за допомогою програм візуалізації. Лікування у лікаря Фильона коштує від чотирьох до одинадцяти тисяч фунтів стерлінгів. Лікування на невидимих брекетах в Росії обійдеться від 200 000 до 600 000 рублів. Плюс відбілювання, що, що б не говорив мсьє Фільон, Кейт, напевно робила: ще від 20 до 40 тисяч рублів.

Шире рот: что знаменитости делали со своими зубами

Меланія Трамп

Яскраво-білі й рівні, як на підбір, зуби подружжя обраного президента США видають роботу стоматологів-естетистів. Її ранні фотографії – радше рідкість, але навіть на них видно, що деякі вади в роті у Меланії були. Кривувато стояли різці, ікла були дрібніші, і проміжки перед ними були більше. Зараз Меланія посміхається по-голлівудськи з голлівудським же набором стоматологічних маніпуляцій. Порцелянові вініри видають себе блискучою білизною і непрозорістю. Коригувати довелося аж до шостого зуба – така широка і життєрадісна посмішка у колишньої моделі.

Нагадаємо вартість керамічних вінірів за одиницю. У США – від 925 до 2500, а в Росії– 11 000 – 100 000 руб.

Шире рот: что знаменитости делали со своими зубами

Експерт: Дмитро Ільїн, стоматологія Chocolate Dent Studio

Вони ще й співають: 9 акторів з прекрасними вокальними даними