«Стейдж Ентертейнмент» анонсувала головну московську прем’єру наступного театрального сезону: з 1 жовтня 2016 року в театрі «Росія» на Пушкінській площі розпочнеться прокат російської постановки бродвейського мюзиклу «Попелюшка».

Фото з бродвейського мюзиклу Rodgers+Hammerstein’s Cinderella
Поставлений у 2013 році в Нью-Йорку мюзикл «Попелюшка» завоював любов глядачів різного віку і був удостоєний премії «Тоні». У Москві буде створена нова, оригінальна постановка, яка запозичить у бродвейського спектаклю лише лібрето і пісні Річарда Роджерса і Оскара Хаммерстайна, вперше прозвучали ще в легендарному однойменному телемюзикле 1957 року.

Однією з головних особливостей «Попелюшки» в Москві також стане залучення до роботи над мюзиклом російських постановників, що свідчить про високий рівень довіри до російського підрозділу «Стейдж Ентертейнмент» і стане продовженням успішної співпраці компанії з організацією The Rodgers and Hammerstein Organization, що почалася в 2011 році з постановки мюзиклу «Звуки музики». Творчій команді, яка об’єднає кращих фахівців з Європи та Росії, належить створити новий спектакль, починаючи з хореографії і закінчуючи світловим оформленням. Також спеціально для постановки в Москві будуть розроблені і виготовлені унікальні костюми і декорації, які обіцяють стати однією з родзинок російського мюзиклу. Кастинг в трупу вистави стартує на початку березня 2016 року. Режисером російської постановки мюзиклу виступить володар вищої театральної премії «Лоуренса Олів’є» Ліндсей Познер, відомий своїми роботами в найбільших театрах лондонського Вест-Енду: Королівський національний театр, Роял-Корт, «Аполло» і багатьох інших.

Мюзикл «Золушка» будет поставлен в Москве в октябре 2016 года

Фото з бродвейського мюзиклу Rodgers+Hammerstein’s Cinderella
«Ось вже багато років історія Попелюшки не втрачає своєї актуальності, знаходячи відображення у творчості багатьох авторів і продовжуючи викликати інтерес як у дитячому, так і у дорослої аудиторії, – говорить глава театральної компанії «Стейдж Ентертейнмент», продюсер Дмитро Богачов. – Це підтверджує однойменний фільм виробництва компанії «Уолт Дісней», який увійшов в топ-10 фільмів 2015 року з самими високими зборами в США і номінований на премію «Оскар». Ідея поставити мюзикл «Попелюшка» в Росії з’явилася вже давно, і я впевнений, що казкова історія кохання, повна чудес і перетворень, приверне в театр «Росія», за останні кілька років став центром культурного сімейного дозвілля москвичів, аудиторію всіх вікових категорій».

Вперше казка про Попелюшку була опублікована в 1696 році в Парижі, в збірнику «Казки матінки Гуски» Шарля Перро. Прем’єра телевізійного мюзиклу «Попелюшка» з музикою Річарда Роджерса на вірші Оскара Хаммерстайна відбулася в 1957 році на американському телеканалі CBS. Композитор був номінований на премію «Еммі» за Кращий музичний внесок у телебачення», а сам телемюзикл подивилися понад 100 мільйонів осіб. З тих пір по всьому світу з’явилося безліч сценічних версій «Попелюшки», включаючи різдвяну пантоміму в Лондоні, оперу в Нью-Йорку і кілька турінгових постановок. У 2013 році мюзикл дебютував на Бродвеї, де був висунутий на премію «Тоні» у 9 номінаціях.

Мюзикл «Золушка» будет поставлен в Москве в октябре 2016 года

Фото з бродвейського мюзиклу Rodgers+Hammerstein’s Cinderella
Композитор Річард Роджерс і письменник Оскар Хаммерстайн почали спільну роботу в сфері музичного театру в 1943 році, поставивши кілька мюзиклів та музичних фільмів. У сукупності постановки Роджерса і Хаммерстайна отримали 34 премії «Тоні», 15 «Оскарів», дві Пулітцерівських премій і дві премії «Греммі».

Посилання по темі:

Мюзикл «Співаючі під дощем» представили в Росії