Відома актриса і королева російської пісні вийдуть на одну сцену у прем’єрному спектаклі. Постановка торкнеться соціальні проблеми і в той же час буде наповнена музикою і танцями.

Заслужена артистка Росії зіграє саму незвичайну у своєму житті роль – кульгавий, потворною економки публічного будинку у виставі «Вир кохання» за повістю Олександра Купріна «Яма». Прем’єра відбудеться на сцені театру «Російська пісня».

Це нова робота відомого режисера Ганни Бабанова. У постановці зайняті зірки театру і кіно: головну роль господині публічного будинку Ганни Марківни грає Надія Бабкіна, неприборкану Женьку, «саму розпещену» дівчину в будинку терпимості, – Анастасія Макєєва, відвідувача публічного будинку, гусара, виконає співак, композитор і актор Олександр Коган. У Данила Співаковського відразу кілька ролей. В’ячеслав Манучаров грає чоловіка, який продає свою наречену Ганні Марківні. Одна з найскладніших ролей дісталася заслуженої артистки Росії Олени Прокловой. У виставі «Вир кохання» вона зіграє економку Зою в будинку терпимості – убогу, кульгаву жінку у віці. Побита життям, Зоя беззастережно віддана господині. Вона зустрічає гостей закладу, контролює порядок і без жалю та сантиментів призводить дівчат-повій в почуття, коли вони вже без сил, не в змозі виконувати свою роботу.

Елена Проклова и Надежда Бабкина окажутся в доме терпимости: новое прочтение романа Куприна

«Мене запросили в театр Надії Бабкіної взяти участь у постановці повісті Купріна, – каже Олена Проклова. – Природно, я не змогла відмовити. По-перше, тому що поважаю Надію, ми давно знайомі, і я піду за нею навіть на край білого світла. По-друге, від таких пропозицій, як вистава за російської класики, не відмовляються. Такої форми ще не бувало в постановках, де і хореографія, і вокал, і драматичне мистецтво – все злито воєдино».

Режисер Ганна Бабанова впевнена в тому, що «Яма» – це актуальний твір для сьогоднішнього дня: «Твір написаний на початку століття, перед революцією, і в такі кризові моменти проституція і соціальні проблеми починають загострюватися. Пам’ятаю, як на початку 90-х на Ярославському шосе, натовпами стояли жінки легкої поведінки, на жаль, і зараз вони стали з’являтися. Мабуть, економічна криза, безробіття змушують жінок піти на такий спосіб заробітку. Музика, пісні і танці створюють атмосферу бенкету під час чуми. У росіян в крові, коли чорні дні, – забуття через шалене свято».

Елена Проклова и Надежда Бабкина окажутся в доме терпимости: новое прочтение романа Куприна

«Яма» – останній великий твір Олександра Купріна і саме спірне. Російський класик в епіграфі до неї написав: «Знаю, що багато хто знайде цю повість аморальною і непристойною, тим не менш від усього серця присвячую її матерям та юнацтву».