Багато жінок намагаються носити бюстгальтер якомога менше часу і чинять правильно. Останні дослідження вчених доводять, що носіння цього атрибута нижньої білизни підвищує ризик розвитку раку грудей.

У дослідженні, яке провели вчені Сід і Сом Сингеры, взяли участь 4 тисячі мешканок з 5 великих американських міст у віці від 30 до 79 років.

Практично всі учасниці експерименту скаржилися на те, що бюстгальтер доставляє їм незручності. На думку вчених, причина в тому, що бюстгальтер перетискає лімфатичні судини молочної залози. Тривале носіння бюстгальтера робить цю проблему хронічної. В результаті, токсини затримуються в лімфатичних вузлах, в теж час в лімфатичні клітини обмежується надходження необхідних поживних речовин і кисню.

У ході дослідження вдалося встановити, що у тих жінок, які носили бюстгальтер більше 12 годин в день, ризик розвитку раку молочної залози зростає в 7 разів. Якщо жінка не знімає бюстгальтер навіть на ніч, то ймовірність виникнення цього захворювання підвищується на 75%.

Джерело