Поєднання кольорів взуття та одягу – принцип, якому повинна неухильно слідувати кожна модниця, щоб виглядати стильно і красиво.

базове поєднання кольору одягу та взуття

Гармонійно і завершено модний лук буде виглядати тільки в тому випадку, якщо одяг і взуття вдало доповнюють один одного. Дизайнери пропонують модницям використовувати всю наявну палітру фарб. Однак при цьому важливо розуміти базові правила поєднання взуття та одягу:

  • забарвлення взуття підбирається під основний відтінок, який переважає в наряді;
  • аксесуари і сумка повинні бути близькі по тону до другого або третього кольору в модному образі;
  • вибравши взуття, такого ж кольору як штани або колготи вийде візуально витягнути силует;
  • поширена думка, що чорний колір взуття підходить під всі – помилково;
  • темні туфлі, лофери, ботильйони або чоботи не підходять до наряду в світлих тонах і роблять образ більш важким і невиразним;
  • одяг в холодних тонах ідеально підходить до срібних туфель;
  • взуття золотого забарвлення краще комбінувати з нарядами в теплих тонах.

Користуючись цими правилами, можна сміливо приступати до створення ефектного аутфіта.

як правильно поєднувати колір взуття та одягу

Уміння гармонійно поєднувати кольори при виборі вбрання – ознака справжнього стилю і гарного смаку. Провідні бренди стирають межі усталених правил і закликають модниць сміливо міксувати різні колірні тандеми. Вивчимо, правила поєднання кольорів взуття та одягу.

чорна, біла і коричнева взуття

Це самі універсальні кольори для взуття. Туфлі або чоботи такого відтінку відмінно підходять практично до будь-якого одягу. На думку стилістів, найбільш виграшним варіантом стане модний лук, в якому темне взуття буде поєднуватися з сукнями, спідницями або костюмами насичених відтінків – оливкового, жовтого, червоного, зеленого, оранжевого, синього. Не забуваємо правило, що чорне взуття не варто комбінувати зі світлим одягом. Що стосується коричневого кольору, то дизайнери радять намагатися не надягати таке взуття з чорними нарядами. Кращим рішенням стане вибір одягу в червоних, зелених, жовтих або бежевих тонах. А ось біла взуття ідеально впишеться в наряд світлого нюдового відтінку. Звичайно ж, виграшно виглядає будь-яке поєднання світлого низу і яскравого верху.

червона взуття

Колір виглядає дуже яскраво і тому буде домінуючим в стильному вбранні. Червоні босоніжки, туфлі або чоботи незмінно привертають увагу до жіночих ніжок. Вибравши одяг чорного або білого кольору, вийде зробити акцент на красивому взутті. Не менш відмінний варіант-наряд рожевого, синього, коралового відтінку. В цьому випадку образ вийде більш спокійним і витриманим, але не менш оригінальним.

зелене взуття

У палітрі фарб зелений відмінно поєднується з червоним. Однак якщо їх з’єднати в одязі і взутті вийде кілька несмачний образ схожий на новорічну ялинку. Поліпшити аутфіт можна вибравши одяг приглушеного помаранчевого, синього, білого, бежевого відтінку. Що стосується зимових образів, то поєднувати зелене взуття краще з верхнім одягом чорного, коричневого або бежевого відтінку.

жовта взуття

Це не тільки яскравий, але і дещо провокаційний колір для взуття. Жовті туфлі, сандалі, кросівки і чобітки будуть домінувати в будь-якому аутфіті. Підкреслити красу взуття вийде монохромним нарядом. В тренді – поєднання жовтого з синім, чорним, білим, сірим і зеленим кольорами. Модниці, які зважилися вибрати такий яскравий лук, будуть виглядати дуже ефектно.

синє взуття

Цей колір добре підходить для створення ділового аутфіта. Взуття такого відтінку прекрасно комбінується з чорною, білою, темно-синьою і блакитною одягом (спідницею, брюками, костюмом, сукнею). Виграшно комбінація буде виглядати, якщо в неї додати стильну білу блузку. Розбавити строгість офісного стилю допоможуть жовті і зелені аксесуари.

бежеве взуття

Універсальний і базовий колір взуття, відмінно замінює чорно-білу класику. Бежевий тон дає можливість зробити колірний акцент на обраному вбранні. Безумовно, світле взуття незамінна при виборі білої, сірої, світло-рожевої або нюдовой одягу. Гармонійно балетки, туфлі або ботильйони такого відтінку поєднуються з червоним, помаранчевим і зеленим кольором. Оскільки вся увага буде прикута до яскравого вбрання, потрібно скрупульозно поставитися до вибору всіх його деталей.

золота взуття

Цей колір-тренд 2021-2022 року. Взуття золотого відтінку виглядає нестандартно і оригінально. З яким би нарядом її не комбінували, вона буде виконувати соло. Гармонійною парою для золотого взуття стане одяг насиченого кольору: червоного, синього, смарагдового, бордового. Елегантності додасть модному образу білий, нюдовий або чорний тон.

срібна і сіра взуття

Босоніжки, балетки, лофери або чоботи в стилі кіттен хіллс такого відтінку виглядають шикарно і зухвало. При підборі модного образу стилісти рекомендують звернути увагу на сукні, костюми, пуховики холодних відтінків: чорного, білого, темно-синього. Також відмінний варіант-одяг теплих тонів. Сіра взуття дуже популярна останні кілька років. Вона ідеально підходить для створення романтичних і ніжних образів. Найкраще таке взуття виглядає в поєднанні з одягом рожевого, бежевого, білого кольору.

Правила поєднання кольорів взуття та одягу дуже важливі. Тільки їх неухильне дотримання допоможе модницям виглядати красиво і стильно, створюючи по-справжньому ефектні образи.