Якщо ви не любите свіже сало без всяких добавок, використовуйте цей рецепт, за допомогою якого сало виходить пікантним, з насиченим і яскравим смаком, ароматом.
продукти
- сало, 1.5 кг;
- чорний і червоний перець,
- хмелі-сунелі та інші спеції по 2 ч. Л;
- часник, 1 головка;
- перець горщиком, лавровий лист;
- сіль, 5 ст. Л.
Як приготувати пікантне сало
Сало ріжемо на два великих шматка.
Сіль змішуємо з усіма спеціями і натираємо кожен шматок сала з усіх боків.
Часник пропускаємо через прес і натираємо цією масою сало.
У пакети укладаємо перець горошком і лавровий лист, по шматку сала.
Загортаємо пакети, обв’язуємо їх.
порада: можна скористатися харчовою плівкою і дуже добре запечатати нею шматки сала.
Варимо в каструлі з водою 2 години з моменту закипання.
Прибираємо пакети і залишаємо сало остигати.
Обертаємо кожен шматок пергаментом або фольгою і відправляємо на ніч в морозильну камеру.
Коли ви виймете шматок салат і почнете робити нарізку, ви відразу побачите, наскільки воно м’яке і ніжне, а коли спробуєте, зрозумієте, що це ідеальний рецепт.
Сало прекрасно зберігається довгий час в морозильній камері.
Якщо ви берете сало з великим м’ясним прошарком, товсті шматки, варіть трохи довше, 2.5 години або 3 години.
Приємного апетиту!