В надії зробити свої обличчя ще більш пропорційними і досконалими багато селеб лягають під ніж. Найчастіше на подібне втручання вирішуються на зорі кар’єри, щоб потім ні шанувальники, ні хейтери не посміли засумніватися, що підборіддя зірки спочатку був масивним і мужнім. Однак рано чи пізно в пресі спливають архівні фото, красномовно свідчать про початковий стан справ. Саме такі фотодокази ми і зібрали в нашій галереї, доповнивши цей матеріал коментарями пластичного хірурга, який детально розповідає про передові методи корекції нижньої щелепи.

Мало хто знає, що демі мур, блейк лайвлі, анджеліна джолі і навіть (!) бредлі купер свого часу вдавалися до процедури по корекції форми підборіддя. Зробити риси обличчя більш скульптурними і гаромонічними цим зіркам допомогли різні методики, про які ми розпитали лікаря інституту пластичної хірургії та косметології ігоря романова.

За словами фахівця, допомогти виправити форму нижньої щелепи може як косметолог, так і пластичний хірург — все залежить від вихідних даних і ступеня невдоволення пацієнта. “через неправильну форму нижньої частини обличчя, людина може суб’єктивно думати, що у нього є проблеми і з іншими зонами, коли їх насправді і немає. Наприклад, при малому розмірі підборіддя, ніс людини може здаватися великим для його обличчя, а рот — занадто широким», — розповідає щелепно-лицевий хірург ігор романов. У випадках, коли підборіддя необхідно зробити більш пропорційним або ж додати йому трохи обсягу, допоможуть всілякі ін’єкції. Для корекції в шкіру вводять або філери на основі гіалуронової кислоти або гідроксиапатиту, або власні жирові клітини пацієнта. Коли клієнт потребує більш радикальної трансформації нижньої щелепи і тривалому результаті, в хід йде пластична хірургія. Для збільшення підборіддя використовуються силіконові імпланти.

А ось коли щелепу потрібно, навпаки, зменшити, хірурги рекомендують вдаватися до контурної пластики або шліфовці виступаючих країв підборіддя.

Останній метод, до речі, також допоможе довести нижню частину обличчя до ідеальної симетрії і домогтися v-подібної форми обличчя. При косметологічної корекції нижньої щелепи термін реабілітації зазвичай становить від 1 до 3 днів, а при хірургічній — 7-14 діб. Вартість на подібні б’юті-маніпуляції варіюється від 20 до 150 тисяч рублів.

123…28

анджеліна джолі

Незважаючи на те, що анджеліна джолі ніколи відкрито не зізнавалася в тому, що користувалася допомогою пластичного хірурга, архівні знімки однієї з найкрасивіших актрис голлівуду красномовно доводять, що на початку кар’єри її риси обличчя були зовсім не такими бездоганними, як зараз. Цілком очевидно, що свого часу багатодітна мати вдалася до цілого ряду б’юті-маніпуляцій, в тому числі і до пластики підборіддя

дивитися галерею

Яна марковська