Скульптура соліста групи» иванушки international ” була встановлена в центрі його рідного сочі на платановій алеї 20 серпня 2019 року. Ідея належить друзям і шанувальникам артиста. Сам андрій жартує, що, потерши різні частини пам’ятника, можна позбутися від деяких недуг. Наприклад, від недоумства — якщо потерти голову, від безсердечності — якщо серце.

– я став прообразом скульптури, яку назвали «щасливчик», — розповідає григор’єв-аполлонов. – якщо говорити про моє ставлення до такого подарунка… Коли шанувальники вирішили мене “увічнити” , я запитав: “навіщо? ну що ви?”ще подзвонив миколі расторгуєву і поцікавився, як він відреагував на свою скульптуру в люберцях. У відповідь почув: “та кому це потрібно?» з іншого боку, сочі-це місто атракціонів. Туди приїжджають відпочивати і засмагати, кататися на лижах, тусуватися і фотографуватися. Там є алея зірок з такими іменами, як григорій лепс , міша галустян і так далі. Туристам подобається там фотографуватися.

А зараз мій “щасливчик” – вже пам’ятка, знакова і улюблене місце для знімків. В інтернеті можна набрати поєднання “потри рудого”, і вже посміхнешся, тому що розглядати ці кадри — реальна розвага.

Тому все добре, народ повинен кайфувати, весело відпочивати і робити прикольні фотки!

Микола расторгуєв, співак

Пам’ятник солістові групи «любе» під назвою «хлопці з нашого двору» знаходиться в люберцях на смирновській вулиці. Він являє собою артиста, поруч з яким сидить героїня пісні «дуся-агрегат» з гирею і гантелей. Фігура була встановлена восени 2015 року.

– я був здивований ідеєю встановити в мою честь міську скульптуру-все-таки це явище досить рідкісне, – зізнається микола расторгуєв. – але я дійсно жив у люберцях п’ять років і грав у 1975 році в місцевому дк на танцях.

– ми вважаємо миколу расторгуєва нашим люберецьким брендом, – каже автор твору, скульптор олександр рожніков. – саме в цьому місті група “любе” виступала зі своїми першими піснями. Расторгуєв спочатку був категорично проти такого роду культу особистості, але коли побачив ескіз, то дав свій дозвіл. І ось через шість років “хлопці з нашого двору” – вже невід’ємна частина нашого міста. Скульптура виготовлялася десь близько восьми місяців. Думаю, що вона вельми органічно вписалася і встала на своє місце. І тепер всі, хто сідають на цю лавочку, стають хлопцями з нашого двору.

Олександра пахмутова, композитор

У волгограді знаходиться пам’ятник юної пахмутової, яка в роки війни допомагала пораненим не втрачати бойовий дух. Маленька дівчинка приходила в госпіталь і співала для солдатів. Так її і зобразив скульптор-маленька артистка з великим акордеоном. Скульптуру встановили 15 листопада 2019 року.

– у мене давно була така ідея, — ділиться скульптор сергій щербаков. – і ось вона втілилася до 90-річчя олександри миколаївни. Поет-пісняр народилася у волгограді, тут ходила в школу. Виникла ідея зобразити її в той момент, коли вона виступала перед пораненими. Не хотілося робити нічого традиційного і банального.

Мріяв показати дітям їх ровесницю як приклад маленької людини з великим серцем. Головна ідея в тому, щоб хлопчаки і дівчата рівнялися на юну алю і були гідні своєї знаменитої землячки.

Композиція як свого роду стара фотографія з альбому героїні. На виготовлення пішло десь більше двох місяців. Особливих прикмет у скульптури немає, але думаю, що юним музикантам можна потерти на удачу клавіші акордеона.

Паша строганова, героїня фільму «початок», — інна чурікова

«вже я, дівчатка, залишу свій слід в мистецтві», — говорила в кінокартині героїня народної артистки срср. І залишила. Пам’ятник інні чуріковій встановлено в селищі коренево міського округу люберці в 2016 році. Паша строганова тримає в руці “золотого лева”, а біля неї на стільці сидить кошеня на ім’я щастя. Обрамляє композицію кіноплівка.

– я дізнався, що інна чурікова жила з трьох років в селищі, і поїхали вони звідти після того, як мама вийшла вдруге заміж за майора з москви, — пояснює скульптор олександр рожніков. – у дитинстві у інни михайлівни було кошеня на ім’я щастя, я теж вирішив його увічнити. Запропонував тоді голові селища встановити експозицію на тому місці, де був клуб, в якому чурікова вперше побачила кіно на великому екрані. Ми подзвонили чуріковій в “ленком” і показали ескіз. Вона дивилася його разом зі своїм чоловіком глібом панфіловим . Подружжя залишилися задоволені і погодили, тільки чоловік артистки попросив зробити крупніше очі героїні, щоб вийшло точне портретне схожість. Інна михайлівна приїжджала на відкриття. Вважаю, що зарядила стілець щастям, присівши на хвилинку на нього. Її паша строганова стоїть спиною до клубу, в якому показували кіно, а тепер на цьому місці розташовується красковський культурний центр. На виготовлення цієї композиції пішло десь близько півроку.

– у моєму дитинстві було кошеня на ім’я щастя, я його дуже любила, — згадує інна чурікова. – моя мама його так назвала, тому що у нього на лобику було п’ять різних кольорів — а це на щастя.

На відкритті пам’ятника в рідному селищі вже не залишилося мого будинку і сарайчиків неподалік. А раніше у нас був город, я допомагала мамі копати картоплю. Вона тоді працювала в картопляному інституті (федеральний дослідницький центр картоплі імені а.г. Лорха. — прима. “антени”) і написала на цю тему дисертацію в інституті імені алдоніна. Мама була красива, улюблена і працьовита. Коли вона працювала в нді, написала сім книг про те, як треба правильно вирощувати рослини. Що стосується скульптури, то мені вона дуже подобається. У мене є дуже хороша знайома вероніка, яка працює костюмером і живе в коренево. Вона мені розповідає, як закохані і діти сідають на цей стілець, щоб у них сталося щастя. Я всіх закликаю це зробити, приходьте і сідайте, заряджайтеся на щастя, і воно не змусить себе довго чекати!

Шурик і ліда з фільму «операція „и“ та інші пригоди шурика» — олександр дем’яненко і наталія селезньова

Скульптуру відкрили в краснодарі навпроти університету в жовтні 2019 року.

– в одному з епізодів фільму «операція «и…» шурик провалюється в каналізаційний люк, — коментує скульптор валерій пчелін. – вирішили взяти цю сцену за основу і зробити з люка якийсь п’єдестал. Композиція з’явилася досить швидко, переглянули фільм і взяли найвиразніший ракурс з кращого кадру. Вся робота в цілому зайняла не більше трьох місяців.

– кажуть, що студенти підходять до шурика і моєї ліді і доторкаються до них на удачу, щоб успішно скласти всі іспити, — посміхається актриса наталія селезньова. – якщо це їм допомагає, то я тільки рада.

Шерлок холмс і доктор ватсон — василь ліванов і віталій соломін

Пам’ятник героям фільму встановили 27 квітня 2007 року в москві біля посольства великобританії. Відкриття скульптури було приурочено до прем’єри серії ” етюд в багряних тонах». Якось василь ліванов пожартував, що якщо хтось присяде на лавочку поруч з ватсоном і покладе руку на записну книжку, то у нього вирішаться проблеми, а якщо торкнеться трубки шерлока, то може потрапити в кримінальну історію.

– можна сказати, що я був свідком народження цього шедевра — мене запросив на закінчення ліплення свого твору талановитий скульптор андрій орлов, — ділиться василь ліванов. – мені було дуже приємно, що відкриття відвідав посол ентоні брентон, а ще я удостоївся ордена британської імперії.

Тоді на святі було близько 1500 гостей, серед яких діячі мистецтва і політики. Все було вельми урочисто, досі згадую із захопленням. Шерлока холмса знали в європі та америці, це був момент визнання російського мистецтва.

Д’артаньян і три мушкетери — михайло боярський, веніамін смєхов, валентин смірнітський та ігор старигін

Композиція вагою в 5 тонн з’явилася 4 вересня 2010 року в провінції гасконь. Зростання кожного з мушкетерів – 1,92 см.

– скульптура героям фільму була встановлена в стилі зураба церетелі, — зазначає валентин смирнітський, який зіграв роль портоса. – те, що пам’ятник з’явився, говорить про те, що народ нас пам’ятає і любить.

– композиція на честь мушкетерів згадується мені у зв’язку з чудовою поїздкою на її відкриття в гасконь, – зізнається веніамін смєхов (атос). – її створили великою міжнародною командою і встановили з ініціативи великого підприємця — нащадка д’артаньяна. До москви я повернувся з красивим почесним знаком мушкетерів.