Ще зовсім недавно для досягнення гармонії всі типи фігур візуально приводили до еталонного силуету форми «пісочний годинник». Сьогодні через те, що модна індустрія постійно транслює андрогінні і прямокутні силуети, а мас-маркет для зниження витрат шиє одяг, здебільшого не враховуючи вигинів тіла, до еталонних «пісочним годинником» стали ставитися більш демократично.

Тому, перш ніж коригувати силует, для початку варто визначити, які нюанси фігури властиві вам, а які ні.

Якщо у вас обсяг талії, стегон і грудей практично однаковий, швидше за все, ваша фігура відноситься до типу «прямокутник», як у пенелопи круз і ліндсей лохан.

“квадрат” відрізняється від» прямокутника ” тим, що фігура ширше, кремезніше і зростання, як правило, невеликий. Корекція фігури “квадрат «будується за тими ж правилами, що і» прямокутник”, тільки додаємо в список кілька прийомів на візуальне збільшення зростання і зменшення обсягу, використовуючи вертикалі в одязі.

1/3

підкреслюйте достоїнства : робіть акцент на груди, шию, обличчя або ноги – все те, що ви вважаєте виграшним. Привертайте увагу до тієї частини тіла, яку хочете показати. Для цього використовуйте прикраси, виділення кольором, ефектні фактури, незвичайний крій.

Якщо у вас великі груди, носіть підтримуючий бюстгальтер. Груди повинна бути на своєму місці, тоді і талія виглядає більш вузькою і витонченою.

приховуйте недоліки : не акцентуйте те місце, яке потрібно приховати, не носіть там виділяються кольору. Не носіть ремені на талії, сукні або надто облягаючі блузи – тим самим ви підкреслите відсутність талії і наявність животика. Не рекомендується також носити і балахоністие речі, так як великі шанси, що в них ваше тіло може виглядати об’ємно і безформно.

1/3

getty images

уникайте відрізних по талії фасонів суконь , коротких до талії топів, жакетів, двобортних піджаків, спідниць на гумці, прісборенних в області талії спідниць, великих малюнків, принтів, вишивок, горизонтальних ліній в області талії.

Добре підійдуть сукні із завищеною талією або навпаки — зі спущеною талією. Тільки в цьому випадку стежте за пропорціями, щоб візуально не коротшала довжина ніг, а торс не виглядав занадто великовагово.

1/3

сукні прямого крою або завужені донизу також відводять увагу від талії, при цьому важливо, щоб обраний комплект сидів вільно. Однак, якщо у вас є животик, сукні прямого крою можуть зробити вас громіздкою. В цьому випадку зробіть ставку на овальний силует. Сукні, спідниці а-силуету, тюльпан, полусолнце, а також спідниці в стилі нью-лук — все фасони, які вгорі окреслюють талію, а внизу сильно розширюються, створюють ілюзію тонкої талії.

піджаки краще вибирати однобортні , кардигани застібати на один-два гудзики в районі пупка. Вам також підійдуть топи і блузи з v-подібним вирізом і з запахом — утворена діагональ візуально зменшує область талії. Щоб приховати живіт, штани та спідниці краще вибирати із застібкою збоку або ззаду, щоб не створювати додатковий обсяг в проблемній зоні.

1/10

shumov denis

довжину спідниці або сукні краще вибирати нижче коліна: поділ повинен закінчуватися на рівні самої вузької частини гомілки. Це необхідно, щоб вишикувалися гармонійні пропорції і ноги виглядали стрункими.

зверніть увагу на брючні костюми. сьогодні костюми носять і в бенкет, і в світ — і в офіс, і на прогулянку, і на зустріч з друзями. Піджак повинен бути подовжений і прямого крою. Одягаючи брючний костюм, ви візуально будете здаватися стрункішою і вище за рахунок цілісності кольору, фактури і вертикальних ліній піджака.