Чистота і гігієна – запорука хорошого здоров’я. Регулярні ванни, прання одягу і підтримання домашнього затишку – це ще не все про чистоту. Потрібно очистити те місце, де людина проводить третину свого життя. Так, це матрац. Не потрібно бути шаленим в очищенні матраца, але і тримати його чистим виключно з професійною допомогою необов’язково. Хоча професійна чистка може бути ретельною, вона потрібна тільки при наявності алергії. В іншому випадку досить легко чистити матрац щотижня і щомісяця самим.

Матрац може бути епіцентром для діяльності мікроорганізмів. Мертві клітини шкіри сплячого накопичуються на матраці. Навіть найдрібніші частинки пилу й інших забруднюючих речовин можуть також знайти своє укриття в швах і на поверхні матраца. Коли вони накопичуються, то можуть допомогти мікробам рости в них. Ці мікроби можуть викликати різні алергії і інші проблеми.

Щотижнева і щомісячна прибирання може запобігти цьому. Регулярна прибирання також збереже матрац новим і свіжим. Прибирання повинно проводитися щотижня і щомісяця. Методи очищення не сильно відрізняються один від одного.

Окрім чищення матраца важливо пам’ятати про регулярне оновлення постільної білизни. В залежності від розміру матраца є великі комплекти king-size, стандартні 2-х спальні (євро) або вибрати більш компактне 1.5 спальне постільна білизна.

Про все розповімо по порядку.

Щотижнева чистка матраців

Кожен раз, коли Ви міняєте постільна білизна, знімайте пилососом матрац і з насадкою для оббивки пройдіться по всьому матрацу. Зверніть більше уваги на стулки і зшиті зони, де пил змогла сховатися. Пилосос зі спеціальним фільтром забезпечує кращу очищення від мікробів. Мертві клітини шкіри також вичищаються цим методом.

Щомісячна прибирання матраца

Щомісячна прибирання обширна. Після зняття з матраца простирадлом, подушок і ковдр посипте матрац великою кількістю харчової соди. Можна використовувати сито, щоб легше насипати. Ви можете також використовувати будь-яке бажане ефірне масло, змішане з харчовою содою для пахощів після очищення.

Харчова сода дезодорує матрац і поглинає будь-яку вологу на ньому. Звичайний піт та інші рідини тіла можуть дозволити бактеріям рости в матраці. Харчова сода нейтралізує запах, видаляє вологу і вбиває мікроби на матраці. Тримайте посипану харчову соду на матраці протягом кількох годин. Потім пропилососьте весь матрац зверху вниз і збоку. Кожен слід харчової соди повинен бути вилучений з матраца. Якщо матрац розкладний, зробіть те ж саме.

Чистка плями

Очищаючи пляма від пролитого вина або інших рідин, негайно промокніть губкою вологу область з ніжним тиском. Використовуйте чисті і сухі серветки, щоб промокнути рідина. Продовжуйте промокати, поки папір не висохне. Використовуйте трохи білого вина (для червоного вина) над ураженою ділянкою. Це має послабити пляму і стає легше його промокнути.

Для інших плям використовуйте трохи білого оцту: акуратно вилийте дуже невелику кількість на пляму і дайте йому вбратися. Протріть рідина губкою через деякий час.

В обох випадках наступний крок – це харчова сода, посипана на місце плями. Вона поглине вологу, і місце плями залишиться чистим і сухим, коли сода буде вакуумована. Після вакуумування залиште матрац сушитися ще кілька годин, перш ніж застелити простирадло. По можливості, наблизьте матрац до сонячного світла.

Чарівні чистячі засоби

Білий оцет і харчова сода можуть творити чудеса, і ефективні проти всіх видів плям. Набагато краще, ніж використовувати жорсткі хімікати з острахом пошкодження тканини матраца. Це і найкращий процес чищення матраца для малюків: безпечно для їх чутливої шкіри і не спричиняє ніяких дихальних проблем або проблем з шкірою.

Джерело: http://marsella.com.ua/