Соте з овочів і баклажанів являє собою блюдо, яке готується по-особливому технологічному процесу. Воно полягає в тому, що продукти, які необхідні за рецептурою, обсмажуються недовгий час на сковорідці.
Для того, щоб вони не пригоріли, необхідно систематично їх струшувати, а не перемішувати з допомогою ложки і дерев’яної лопатки.
Саме в цьому і полягає особливість приготування смачного і соковитого соте з овочів і баклажанів, так як їх поверхня не пошкоджується, отже, весь сік залишається у страві. Навіть сама назва цього ласощі в перекладі з французької мови звучить як «стрибок», тобто овочі буквально підстрибують на поверхні сковороди в процесі її струшування.
Звичайно, найменша частина господинь готує цю страву за всіма правилами і канонами, якими воно володіє, так і не всі кухарі цього дотримуються. Однак, незважаючи на це назва страви «соте» міцно за ним закріпилося, і утримується донині.
Зміст:
- Особливості приготування
- Правила підготовки продуктів
- Рецепт 1: Соте з баклажанів і кабачків
- Рецепт 2: Соте з баклажанів і перцю в духовці
- Рецепт 3: Овочеве соте з баклажанів і яблуками
Особливості приготування
Перш ніж приступити до готування, необхідно в першу чергу озброїтися необхідним інвентарем.
Потрібна каструля з досить товстим дном, так як вона буде використовуватися для гасіння. Для овочевої обжарювання краще брати сковороду або казанок з чавуну.
Взагалі ідеальним варіантом у даному випадку послужить сотейник з високими бортиками і довгою ручкою.
Правила підготовки продуктів
Головними інгредієнтами, які необхідні для приготування страви є: ріпчаста цибуля, болгарський перець, баклажани і помідори. Так само можна додати і морквини. Що стосується необхідних прянощів і спецій, то потрібно придбати петрушку і часник.
Варто відзначити також те, що є рецепти соте, які мають наявністю або меленого чорного перцю горошком, лавровим листом і цукром. Різати баклажани і овочі необхідно досить великими кухлями або шматочками. Однак також можна нашаткувати півкільцями або у вигляді локшини.
У цій статті вашій увазі буде представлено три найбільш вишуканих та оригінальних рецептів соте з баклажанів і овочів, кожен з яких по-своєму унікальний і володіє своєю неперевершеною «родзинкою».
Рецепт 1: Соте з баклажанів і кабачків
Для того щоб приготувати страву вам знадобиться:
- 300 гр. – баклажан
- 300 гр. – кабачків
- 300 гр. – цукіні
- 200 гр. – помідор
- 100 гр. – болгарського перцю
- 2 шт. – невеликих морквин
- 2 шт. – лука
- петрушка, один часниковий зубчик, кріп, перець, сіль.
Етапи приготування:
Рецепт 2: Соте з баклажанів і перцю в духовці
Для того щоб приготувати це блюдо вам знадобиться:
- 2 шт. – баклажана
- 2 шт. – болгарського перцю
- 2 шт. – невеликих томатів
- 2 шт. – морквини
- 2 шт. – цибулі ріпчастої
- 3 часникового зубчики, сіль, зелень, оцет, перець.
Етапи приготування:
Рецепт 3: Овочеве соте з баклажанів і яблуками
Для приготування страви вам знадобиться:
- 5-6 шт. – баклажан
- 4-5 шт. – болгарського перцю
- 2 шт. – цибулі ріпчастої
- 2 шт. – морквини
- 3 шт. – кисло-солодких яблук
- 7-8 шт. – томатів
- зелень (на ваш розсуд)
- часник, сіль, перець, олія
Етапи приготування:
Підводячи підсумки…
У даній статті кожна господиня змогла ознайомитися з найпопулярнішими і вишуканими рецептами приготування такого неймовірно смачного страви як овочеве соте з баклажанів. Безсумнівно, ви змогли особисто переконатися в тому, що кожен їх них володіє своєю індивідуальною особливістю, яка є відмінною від інших.
Ми радимо вам спробувати приготувати усі ці рецепти, почастувати рідних і гостей, і вибрати для себе найбільш прийнятний варіант. Тим більше як бачите, технологія приготування гранично проста і в ній кожен зможе розібратися.
А ви хотіли б спробувати приготувати соте?
ТакНемає
Без сумніву можна стверджувати, що це ласощі прийде по смаку всім, так як воно не тільки надзвичайно смачне і соковите, а також повне корисних вітамінів і речовин, так як основними його компонентами є овочі.
Овочеве соте з баклажанів – справжня знахідка для тих, хто віддає перевагу здорову їжу і стежить за своєю фігурою, але так любить смачненько попоїсти.
Пробуйте готувати, експериментуйте і радуйте своїх близьких людей кожен день корисною і смачною їжею!
Джерело: http://msmirnova.ru/