Соте з овочів і баклажанів являє собою блюдо, яке готується по-особливому технологічному процесу. Воно полягає в тому, що продукти, які необхідні за рецептурою, обсмажуються недовгий час на сковорідці.

Для того, щоб вони не пригоріли, необхідно систематично їх струшувати, а не перемішувати з допомогою ложки і дерев’яної лопатки.

Саме в цьому і полягає особливість приготування смачного і соковитого соте з овочів і баклажанів, так як їх поверхня не пошкоджується, отже, весь сік залишається у страві. Навіть сама назва цього ласощі в перекладі з французької мови звучить як «стрибок», тобто овочі буквально підстрибують на поверхні сковороди в процесі її струшування.

Звичайно, найменша частина господинь готує цю страву за всіма правилами і канонами, якими воно володіє, так і не всі кухарі цього дотримуються. Однак, незважаючи на це назва страви «соте» міцно за ним закріпилося, і утримується донині.

Зміст:

  • Особливості приготування
  • Правила підготовки продуктів
  • Рецепт 1: Соте з баклажанів і кабачків
  • Рецепт 2: Соте з баклажанів і перцю в духовці
  • Рецепт 3: Овочеве соте з баклажанів і яблуками

Особливості приготування

Перш ніж приступити до готування, необхідно в першу чергу озброїтися необхідним інвентарем.

Потрібна каструля з досить товстим дном, так як вона буде використовуватися для гасіння. Для овочевої обжарювання краще брати сковороду або казанок з чавуну.

Взагалі ідеальним варіантом у даному випадку послужить сотейник з високими бортиками і довгою ручкою.

Правила підготовки продуктів

Головними інгредієнтами, які необхідні для приготування страви є: ріпчаста цибуля, болгарський перець, баклажани і помідори. Так само можна додати і морквини. Що стосується необхідних прянощів і спецій, то потрібно придбати петрушку і часник.

Варто відзначити також те, що є рецепти соте, які мають наявністю або меленого чорного перцю горошком, лавровим листом і цукром. Різати баклажани і овочі необхідно досить великими кухлями або шматочками. Однак також можна нашаткувати півкільцями або у вигляді локшини.

У цій статті вашій увазі буде представлено три найбільш вишуканих та оригінальних рецептів соте з баклажанів і овочів, кожен з яких по-своєму унікальний і володіє своєю неперевершеною «родзинкою».

Рецепт 1: Соте з баклажанів і кабачків

Для того щоб приготувати страву вам знадобиться:

  • 300 гр. – баклажан
  • 300 гр. – кабачків
  • 300 гр. – цукіні
  • 200 гр. – помідор
  • 100 гр. – болгарського перцю
  • 2 шт. – невеликих морквин
  • 2 шт. – лука
  • петрушка, один часниковий зубчик, кріп, перець, сіль.

Етапи приготування:

  • В першу чергу приступимо до нарізки всіх необхідних овочів: добре вимиваємо морква, очищаємо і нарізами не тонкими півкільцями.
  • Точно також чинимо з цукіні, кабачками і баклажанами.
  • Цибуля позбавляємо від шкірки і ріжемо акуратними кільцями.
  • Вимиті і очищені томати, і болгарський перець ріжемо невеликими кільцями.
  • Як тільки ви підготували усі продукти, приступаємо до їх обжарке.
  • Сковороду необхідно до напруження розігріти додати трохи олії і висипати морквину.
  • Її потрібно обсмажувати протягом семи-восьми хвилин, періодично підкидаючи.
  • Після того як морква буде достатньо обсмажена викладаємо її в сотейник на паперові рушники для того, щоб з неї скло все зайве масло. Для цього цілком достатньо кількох хвилин.
  • Таким же чином поступаємо з кабачками, цукіні і баклажанами окремо, даючи стекти.
  • Період їх обжарювання триває близько восьми – десяти хвилин.
  • Однак томати, болгарський перець і цибулю смажимо протягом п’яти – шести хвилин.
  • Як тільки всі овочі будуть підготовлені, перекладаємо їх в одну каструлю для тушкування.
  • Зелень і томати додаються в саму останню чергу, коли всі овочі будуть досить погашені.
  • Саме тоді потрібно посолити і поперчити нашу страву.
  • Важливо: часник краще всього пасерувати разом з томатами або просто додати його в готовий соте.
  • Рецепт 2: Соте з баклажанів і перцю в духовці

    Соте из баклажанов и перца в духовке

    Для того щоб приготувати це блюдо вам знадобиться:

    • 2 шт. – баклажана
    • 2 шт. – болгарського перцю
    • 2 шт. – невеликих томатів
    • 2 шт. – морквини
    • 2 шт. – цибулі ріпчастої
    • 3 часникового зубчики, сіль, зелень, оцет, перець.

    Етапи приготування:

  • Спочатку потрібно зняти шкірку з усіх баклажанів. Для цього необхідно їх нарізати кільцями товщиною в один сантиметр, після чого натерти сіллю і ненадовго залишити постояти в такому вигляді.
  • З помідор також потрібно зняти шкірку, роблячи надріз у вигляді хреста на верхівці кожного томату і на кілька секунд занурити в окріп, вийняти, помістивши в холодну воду. Після цього ви зможете з легкістю зняти з них шкірку.
  • Очищені помідори розрізаємо на шість однакових частин.
  • Тепер прийшов час зайнятися болгарським перцем.
  • Очищаємо його від серцевини, плодоніжок і насіння.
  • Ріжемо на шість частин невеликими шматочками.
  • Морквина очищається таким же чином і нарізати поздовжніми середніми брусочками.
  • Беремо сковороду і обсмажуємо на ній перець, баклажани і томати окремо один від одного.
  • Після цього всі ці обсмажені овочі необхідно запекти в духовці на деку при температурі дорівнює 180 градусів.
  • У той час як ваші овочі будуть запікатися, потрібно на оливковій олії гарненько обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
  • Після цього скручуємо вогонь до мінімуму і додаємо до нашої засмажки оцет (1 ст. л) і цукор (1 ст. л).
  • У цьому «соку» згасити цибулю і морквину, після чого додати їх на деко до інших овочів.
  • Важливо те, що вони повинні бути рівномірно розкладені на деку.
  • Додаємо часник дрібно нарізану.
  • Загалом, наше соте повинно знаходиться в духовці не більше п’ятдесяти хвилин.
  • Коли страва буде готове, посипаємо його подрібненою зеленню.
  • Рецепт 3: Овочеве соте з баклажанів і яблуками

    Овощное соте с баклажанами и яблоками

    Для приготування страви вам знадобиться:

    • 5-6 шт. – баклажан
    • 4-5 шт. – болгарського перцю
    • 2 шт. – цибулі ріпчастої
    • 2 шт. – морквини
    • 3 шт. – кисло-солодких яблук
    • 7-8 шт. – томатів
    • зелень (на ваш розсуд)
    • часник, сіль, перець, олія

    Етапи приготування:

  • Насамперед, нарізаємо кубиками добре вимиті баклажани і присаливаем їх.
  • Болгарський перець і ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими півкільцями.
  • Яблука обов’язково повинні бути крупно нарізані у вигляді часточок, тобто одне яблуко ділимо на шість однакових частин.
  • Беремо нарізані моркву і цибулю і підсмажити їх в невеликій кількості рослинного масла.
  • Коли овочі будуть готові, відправляємо в каструлю, в якій буде готуватися соте.
  • Додаємо до нашої готової засмажки в каструлю баклажани, томати і перець болгарський.
  • Всі овочі повинні тушкуватися протягом семи – десяти хвилин, вогонь при цьому повинен бути невеликим.
  • Перчимо і солимо страву за своїм смаком.
  • Далі додаємо в каструлю підготовлені раніше яблука і тушкуємо додатково дві-три хвилини.
  • Додаємо часник (товчений) і зелень і знімаємо з вогню.
  • Страва має настоятися хвилин п’ятнадцять.
  • Підводячи підсумки…

    У даній статті кожна господиня змогла ознайомитися з найпопулярнішими і вишуканими рецептами приготування такого неймовірно смачного страви як овочеве соте з баклажанів. Безсумнівно, ви змогли особисто переконатися в тому, що кожен їх них володіє своєю індивідуальною особливістю, яка є відмінною від інших.

    Ми радимо вам спробувати приготувати усі ці рецепти, почастувати рідних і гостей, і вибрати для себе найбільш прийнятний варіант. Тим більше як бачите, технологія приготування гранично проста і в ній кожен зможе розібратися.


    А ви хотіли б спробувати приготувати соте?
    ТакНемає

    Без сумніву можна стверджувати, що це ласощі прийде по смаку всім, так як воно не тільки надзвичайно смачне і соковите, а також повне корисних вітамінів і речовин, так як основними його компонентами є овочі.

    Овочеве соте з баклажанів – справжня знахідка для тих, хто віддає перевагу здорову їжу і стежить за своєю фігурою, але так любить смачненько попоїсти.

    Пробуйте готувати, експериментуйте і радуйте своїх близьких людей кожен день корисною і смачною їжею!

    Джерело: http://msmirnova.ru/