Серед усіх кімнат у сучасному житлі найбільш тривалу історію використання має саме кухня. Значна частина життя кожної людини протікає в цьому приміщенні. У кухнях здавна готували їжу для всієї родини, так і для домашніх тварин. У минулі часи в періоди сильного похолодання в цій кімнаті знаходили порятунок і інші мешканці: дрібна худоба й пернаті.

Зміст:

  • Розвиток кухні в процесі еволюції людського житла
  • Обладнання

Розвиток кухні в процесі еволюції людського житла

У багатьох хатах місце для готування їжі було і зовсім єдиною кімнатою, де можна проживати у відносному комфорті та теплі. Саме в таких приміщеннях зароджувалися історії про легендарної російської печі, що служила місцем для кулінарних справ, і ліжком, і сушаркою для сирої одягу.

З часом міські жителі стали все менше приділяти увагу цьому приміщенню. Революційне ставлення торкнулося і кухонь, які в багатьох випадках стали загальними для мешканців комунальних квартир. Далі положення цієї кімнати ущемлялось ще більше. Нормою стало створення кухонь, площа яких не перевищує п’яти квадратних метрів, а сьогодні цей показник часом стає ще меншим. Хоча від зміни розмірів обов’язків у даного приміщення не поменшало. Жителі повсюдно використовують це простір у вигляді мініатюрних консервних комбінатів, де проводиться заготівля продуктів на зиму.

Побут сучасної людини нерозривно пов’язаний з частим відвідуванням кухні і тривалим перебуванням у ній. При цьому не обійтися без відповідної посуду та іншого кухонного начиння, побутової техніки, стола, стільців, тумбочок, шаф та інших меблів. Дана кімната нерідко виступає в якості місця для розміщення запасів продуктів. Тут готують і приймають їжу, як у родинному колі, так і разом з гостями.

Тому облаштування цієї частини квартири має особливе значення. На щастя сьогодні немає проблем у виборі варіантів кухні – їх величезна кількість. Наприклад, великий асортимент кухні представлений на сайті МУМ mum-kazan.ru

Обладнання

Без функціональної побутової техніки немислимо створення зручної кухні, в якій складність приготування їжі зведена до мінімуму завдяки використанню практичних електричних приладів.

При виборі холодильника господарі будинків і квартир звертають увагу на її місткість, наявність у ньому окремої морозильної камери, достатньої кількості поличок і ніш, швидкості заморожування продуктів. До газових плит пред’являються інші вимоги — невеликі розміри і наявність додаткових функцій.

Сьогодні рідко можна виявити кухню, не оснащену СВЧ-піччю, духовкою, міксером, соковижималкою, кавоваркою, посудомийною машиною або сушарки для фруктів. Виробники і магазини пропонують покупцям дизайнерські кухонні прилади за привабливою ціною.

Вибравши надійну техніку, можна перетворити виснажливий процес готування в цікаву пригоду. Сучасні побутові прилади не тільки володіють приголомшливим функціоналом, але і виглядають досить привабливо. Вони є додатковим прикрасою інтер’єру, притягують увагу і радують око користувачів. З ними приміщення виглядає чудово, якщо кожна деталь підбиралася досить ретельної, чому було приділено належну увагу.

Джерело: http://freya.kiev.ua/