Броколі – це безодня смаку, який втрачається, якщо її готувати занадто довго. Просто приготуйте її на пару або злегка відваріть і використовувати в салатах, супах, азіатські страви в стилі стир-фрай і в італійських пастах. Ідеї швидких страв з брокколі від Jamie Magazine на будь-який випадок!

Броколі в соусі

Бланшируйте броколі в підсоленій киплячій воді, якщо у вас немає пароварки.

• 200 г броколі розділити на суцвіття
• 1 зубчик часнику, нашаткувати
• сік і цедра ½ лимона
• 1 ч. л. оливкової олії extra virgin
• морська сіль, перець

Готуйте брокколі з часником на пару до м’якості близько 3-5 хвилин. Змішайте з іншими інгредієнтами і гарненько приправити морською сіллю і перцем. Використовуйте як гарнір або основу для інших рецептів.

Рецепты с брокколи от Jamie Magazine

Суп-пюре з брокколі і солодкої картоплі (на 4 порції)

• 1 ст. л. оливкової олії
• 1 цибулина, нарізати кубиками
• 2 зубчики часнику, розчавити
• 2-3 солодких картоплини (батату), приблизно 550 г, очистити і нарізати скибочками товщиною 2 см
• 750 мл курячого або овочевого бульйону
• 200 г броколі
• 2 ст. л. харисы

Обсмажуйте цибулю на тихому вогні на добре розігрітій сковороді з оливковою олією 5-7 хвилин до м’якості. Додайте часник і через 2-3 хвилини картоплю. Обсмажуйте кілька хвилин, потім влийте бульйон і доведіть до кипіння. Тушкуйте 15 хвилин, поки картопля не стане м’яким. Тим часом бланшируйте броколі в киплячій воді 3-5 хвилин. Перекладіть в блендер і подрібніть в пюре разом з овочевим бульйоном. Підігрійте, вмішайте харісу і подавайте.

Рецепты с брокколи от Jamie Magazine

Паста з брокколі і беконом (на 4 порції)

• 400 г будь-пасти
• 1 ст. л. оливкової олії
• 1 червона цибулина, нарізати півкільцями
• 4 скибочки панчетти, дрібно нарізати
• 200 г броколі
• тертий пармезан для подачі
• сіль

Відваріть пасту у великій кількості киплячої підсоленої води до стану аль денте. Обсмажуйте цибулю разом з беконом на середньому вогні на добре розігрітій сковороді з оливковою олією 8 хвилин, поки цибуля не стане м’яким. Брокколі проварити в киплячій воді 3-5 хвилин до м’якості. Пасту відкиньте на друшляк, дайте воді стекти і змішайте з іншими інгредієнтами. Подавайте, присипавши пармезаном.

Рецепты с брокколи от Jamie Magazine

Брокколі з помідорами черрі (на 2 порції)

• 200 г помідорів чері на гілці
• 1 ст. л. оливкової олії extra virgin
• щіпка сушеного перцю чилі в пластівцях
• 200 г броколі
• 2 ст. л. натурального йогурту
• 1 ст. л. порізаної м’яти
• сіль
• мелений чорний перець

Розігрійте духовку до 180 С. Викладіть помідори на деко, збризніть оливковим маслом, присипте пластівцями чилі-перцю, добре посоліть і відправте в духовку на 5-7 хвилин. Тим часом закиньте в киплячу воду брокколі і проваріть 3-5 хвилин. Змішайте йогурт з подрібненої м’ятою і чорним перцем. Змішайте запечені помідори з брокколі, розкладіть по тарілках і подавайте з полуничним йогуртом.

Рецепты с брокколи от Jamie Magazine

Копчений лосось з брокколі (на 2 порції)

• 200 г броколі
• 2 ст. л. каперосв
• 2 ст. л. кропу
• 1 цибулина шалот
• 2 шматка філе лосося гарячого копчення (по 150 г кожен)

Брокколі бланшируйте в киплячій воді 3-5 хвилин. Каперси, кріп і цибулю порубаєте. Рибу розберіть руками або розламайте виделкою на невеликі шматочки. Змішайте всі підготовлені інгредієнти і подавайте.

Фото: Керолін Барб’є.

Посилання по темі:

Ананас – рецепти від Jamie Magazine