Вітаю вас, дорогі читачі! сьогодні я поділюся з вами кращими рецептами м’ясних салатів, розповім, з якими овочами поєднувати телятину і які заправки використовувати.

30 смачних і незвичайних варіацій

  • теплий

Теплий середземноморський салат з телятиною-дієтичне блюдо, що містить безліч корисних речовин. Він подається на розігрітій до 40 градусів тарілці з теплим свіжоприготовленим м’ясом, а для заправки зазвичай вибирають бальзамічний оцет і оливкове масло. Вони прекрасно розкривають ніжний смак телятини. Також до складу входять помідори черрі, свіжа стручкова квасоля, листовий салат, яйця, петрушка. Для прикраси рекомендую посипати блюдо підсмаженими насінням кунжуту.

  • з селерою

Легке і смачне блюдо, яке відмінно підходить до будь-якого гарніру. Крім м’яса і кореня селери до складу входять ріпчаста цибуля, листя салату, болгарський перець, рослинне масло, свіжий шпинат, насіння кунжуту. Для додання родзинки додайте пекучого червоного перцю.

  • з баклажанами

Теплий, корисний і ситний салат. Баклажани мають щільну і м’ясисту, але в той же час легку і ніжну м’якоть, тому вони прекрасно поєднуються з іншими овочами, сирами і зеленню. У баклажанах містяться вітаміни групи b, залізо, калій, кальцій, магній, фосфор, які надають позитивну дію на організм. У салат додавайте баклажани, запечені в духовці або обсмажені на сковороді. В якості заправки використовуйте суміш рослинного масла з бальзамічним оцтом, соєвий соус або майонез. Яскраво виражений смак можна надати за допомогою меду, часнику, різноманітних спецій і свіжої зелені.

  • з овочами

Поживна страва на основі телятини, свіжих помідорів, огірків і листового салату. Для заправки візьміть оливкову олію, лимонний сік і велику морську сіль. Можна додати овочі, підсмажені на грилі, і розсольний сир.

    з омлетом

Відоме блюдо узбецької кухні, яке швидко готується і вимагає мінімум продуктів. Досить взяти телятину, ріпчасту цибулю, болгарський перець, пучок кінзи, рослинне масло, сіль. Омлет готується за класичним рецептом з яєць, молока і борошна. Для різноманітності спробуйте додати в омлет свіжі помідори, козячий сир і часник.

  • з волоськими горіхами

Смачний м’ясний салат, який припаде до душі навіть самим вибагливим гостям. Готується він елементарно і може подаватися до столу в якості закуски. Для приготування будуть потрібні відварне м’ясо, очищені волоські горіхи, можна підсмажені, твердий сир, майонез, часник, сіль, перець, зелень.

  • з руколою

Ароматний, свіжий і прекрасний варіант для романтичної вечері. Слід взяти рукколу, салат айсберг, м’ясо, помідори черрі. Можна додати підсмажені або мариновані печериці. Для того, щоб зробити соус, будуть потрібні оливкова олія, рідкий мед і бальзамічний оцет.

  • з виноградом

Смачне і дуже ситне блюдо. Для приготування знадобляться відварне м’ясо, сир твердих сортів, очищені волоські горіхи, майонез, виноград без кісточок. Додати пікантності можна за допомогою імбиру, часнику і кінзи.

    з пекінською капустою

Ситне і апетитне блюдо, яким можна замінити традиційний олів’є. Приготувати його можна за півгодини. Воно відмінно поєднується зі свіжими огірками і яйцями. М’ясо краще використовувати копчене або варене. Можна додати помідори і кукурудзу. Для заправки візьміть майонез, діжонську гірчицю, перець, сіль. Головне-використовувати тільки листову, тобто верхню частину качана пекінської капусти, щільні фрагменти у кореневища мають різкий смак.

    з червоною цибулею

Ситне і поживне блюдо на основі відвареної телятини, помідорів і червоної цибулі. В якості заправки можна використовувати часниково-йогуртовий соус, майонез або солодку гірчицю. Рекомендую подавати салат з крутонами.

    з сиром

Барвистий і яскравий салат, яким можна здивувати гостей на свято. Для приготування будуть потрібні відварне м’ясо, твердий сир, солоні огірки, курячі яйця, майонез, зелень. Сформувати блюдо допоможе сервірувальне кільце.

  • з редискою

Легке, соковите і смачне блюдо, відповідне для святкового застілля або пікніків. Візьміть запечене або відварне м’ясо, редис, мариновані огірки, зелений горошок, солодкий перець. Заправте соєвим соусом з невеликою кількістю соняшникової олії.

    з шинкою

Смачний хрусткий салат, який можна знайти в меню багатьох ресторанів і кафе білорусії. Для приготування знадобляться відварна телятина, шинка, свіжі огірки, помідори, маринована цибуля, майонез для заправки. Рекомендую позбутися зайвої вологи, віджавши огірки від соку і промокнув цибулю паперовим рушником, щоб видалити залишки маринаду.

  • з авокадо

Легке і корисне високобілкове блюдо, яке можуть з’їсти на обід або вечерю, а особливо в спекотний літній день, любителі здорового способу життя і правильного харчування. Для приготування знадобляться теляча вирізка, авокадо, листовий салат, помідори черрі, яйця, чорний мелений перець, сіль. Соус найкраще готувати з майонезу з базиліком і спеціями, які ви любите.

    з чорносливом

Смачний, незвичайний і красивий салат, що замінює м’ясну страву і гарнір. Він виходить легким, тому не призведе до зайвих сантиметрів на талії. Для приготування візьміть відварне м’ясо, твердий сир, чорнослив, яблука, яйця, фундук, майонез, сіль. Подавати можна відразу або дати салату трохи настоятися.

  • з буряком

Оригінальна альтернатива вінегрету-блюдо на основі телятини, свіжих огірків, відвареного буряка і цибулі. Для заправки змішайте сметану, мед, гірчицю і сіль. Викладіть на блюдо, чергуючи скибочки.

  • з червоною квасолею

Теплий салат із запеченої телятини з червоною квасолею припаде до душі гурманам і займе гідне місце на обідньому столі. Слід взяти м’ясо, корнішони, відварну або консервовану червону квасолю, солодкий перець, петрушку, сушені томати, оливкову олію, діжонську гірчицю, часник, приправити зірою.

  • з чорною редькою

Яскраве, корисне, соковите і злегка гостре м’ясне блюдо, збагачене клітковиною, вітамінами і мікроелементами. Щоб його приготувати, знадобляться відварне м’ясо, чорна редька, ріпчаста цибуля, яйця. Заправляйте сметаною з додаванням солі і меленого перцю.

  • з маринованими огірками

Пікантний і красивий салат, який підійде не тільки для святкового столу, але і для повсякденного меню. Досить взяти м’ясо, мариновані або солоні огірки, додати гриби, цибулю, оливкову олію, спеції. Прикрасити рубаною петрушкою і розрізаними навпіл оливками.

  • з ананасом

Апетитне і красиве блюдо, що має солодкий смак. Без урахування варіння м’яса його можна приготувати за 15 хвилин. Досить взяти м’якоть телятини, консервовані ананаси, огірки, яйце, консервовану кукурудзу, майонез. Зверху посипати натертим сиром.

з телятиною-гриль

Теплий салат з телятиною-гриль і овочами стане прикрасою святкового столу і здивує навіть самих вибагливих гостей своїм виглядом і дивовижним смаком. Нам знадобляться м’ясо, болгарський перець, кабачки, помідори (овочі теж можна обсмажити на грилі), а для заправки – рослинне масло, соєвий соус, натертий корінь імбиру, зелень петрушки. Прикрасити блюдо можна свіжою м’ятою або гілочкою базиліка.

  • з сирим жовтком

Ситне м’ясне блюдо, що не вимагає безлічі інгредієнтів. Досить взяти обсмажену телятину, листя салату, помідори черрі, перепелині яйця. Соус готують як домашній майонез з сирих жовтків, оливкової олії, бальзамічного оцту, гірчиці, солі і часнику. Яєчні білки можна підсмажити на антипригарній сковороді без додавання масла, нарізати соломкою і додати в блюдо. Також рекомендую прикрасити кожну порцію сирим жовтком або тертим сиром. До страви підійде і молода картопля.

  • з цибулею і зернами граната

Ситний, апетитний і смачний варіант для зимових свят. Готувати його просто і швидко. Візьмемо відварну телятину, солодкий ріпчасту цибулю, попередньо ошпарений окропом і просушений, листовий салат, свіжу моркву, помідори, волоські горіхи, сіль, перець, майонез. Зверху посипаємо зернами граната.

    з малиновою заправкою

Вишуканий і смачний, але простий в приготуванні салат. Візьміть відварне м’ясо, рукколу, пекінську капусту або будь-який листовий салат, болгарський перець. Для заправки використовуйтеОливкова олія, соєвий соус і малиновий джем. За бажанням додайте часник і чорний мелений перець. Поливати заправкою рекомендую безпосередньо перед подачею. Надати пікантності можна за допомогою дрібно нарубаного перцю чилі. Урізноманітніть блюдо, додавши запечений баклажан, нарізаний скибочками. Можете подати з маленькою кулькою сиру моцарелла.

  • з сирокопченим окостом

Оригінальна варіація з сирокопченим окостом (підійдуть хамон і прошутто) збере багато позитивних відгуків на свято. Для її приготування слід взяти телятину, окіст, помідори або соковиті зелені яблука, пекінську капусту, пучок черешкового селери. Заправку краще зробити зі сметани, майонезу, чорного перцю з додаванням цукру. Соліть обережно, оскільки сирокопчене м’ясо саме по собі досить солоне і віддасть страві сіль. Посипте блюдо кедровими горішками.

    з консервованою кукурудзою

Смачний і поживний варіант на основі відвареної або обсмаженої телятини з додаванням консервованої кукурудзи. Також до складу рецепта входять ріпчаста цибуля, кінза, іноді свіжі помідори або морква по-корейськи. Замість кінзи можна прикрашати зеленню петрушки або базиліка. Подавати з тим соусом, який ви віддаєте перевагу.

з печерицями

Ситне і ароматне блюдо, яким легко можна замінити повноцінний прийом їжі. Смак ніжного м’яса ідеально підкреслюють обсмажені печериці, відварна або консервована квасоля, ріпчаста цибуля, рослинна олія, солодкий редис, куряче яйце. Заправляйте майонезом з додаванням яблучного оцту і улюблених спецій. До речі кажучи, печериці можна використовувати і сирими, але добре промитими кип’яченою водою і обсушеними паперовим рушником.

  • з маком

Дивовижний, але в той же час простий хрусткий салат. Наріжемо тонкою соломкою відварне м’ясо, білокачанну капусту, натерту моркву, кисло-солодке яблуко. Обсмажити насіння маку на сухій сковороді разом з подрібненим насінням коріандру, щоб надати неймовірний аромат, і посиплемо готову страву. В якості заправки ідеально підійде сметана.

  • зі свининою

Ароматна і барвиста м’ясна варіація на основі телятини, свинини, яблука, апельсина, селери і салату айсберг. При подачі заправте блюдо майонезом і прикрасьте зеленню.

  • з чорним рисом

Низькокалорійне, але ситне блюдо. Його можна включити в раціон під час розвантажувальних днів. Для приготування знадобиться нешліфований чорний рис, теляча вирізка, ріпчаста цибуля, помідори черрі, рослинне масло, зелена цибуля, сіль. Заправку потрібно робити з оливкової олії, соку лимона, вустерського соусу, меду і часнику.

Висновок

У статті ми розглянули рецепти з фото, з’ясували, як робити різні варіанти салату з відвареної і смаженої телятиною. Його можна подавати в якості самостійного блюда або як гарнір. За допомогою правильно підібраних інгредієнтів можна зробити салат більш ситним або навпаки знизити його калорійність.

Оскільки телятина вважається дієтичним м’ясом, її можна вживати не тільки дорослим, а й дітям.