Щоб підтримувати себе в хорошій формі і уникати проблем зі здоров’ям, за організмом, потрібно постійно наглядати.Ось п’ять гаджетів, які дозволять вести більш здоровий спосіб життя і стежити за різними показниками свого тіла.

Гаджети, які відслідковують кожен рух користувача і витрата калорій, потихеньку стають звичним аксесуаром. Першою була фірма Fitbit, що випускала цілий ряд «розумних» кліпс ще з 2008 року, а в 2011 році компанія Jawbone вперше показала браслет Up. Моду підхопили в Nike, створивши браслет FuelBand. Всі три пристрої відмінно підходять для стеження за своєю активністю. У Up найбільш детальна статистика та можливість стежити за сном, браслет Nike відрізняється приємним зовнішнім виглядом, а Fitbit підійде тим, хто віддає перевагу носити пристрій на одязі, а не на руці.

Весы с Wi-Fi, вилка с Bluetooth и многое другое

2. Ваги Withings

Вага тіла — одна з найбільш корисних і звичних нам метрик, а підлогові ваги — дуже поширений гаджет. Але не кожен готовий підійти до вимірів серйозно — вставати на ваги кожен день і записувати їх показання. Не біда: з вагами Withings всій рутиною займеться електроніка. Головне — пересилити свій страх перед вагами і не забувати вставати на них щодня. Спостерігати за зміною ваги можна через додаток для смартфона або сайт. Існує також модифікація Withings для немовлят.

Весы с Wi-Fi, вилка с Bluetooth и многое другое

3. Вилка Hapifork

Дієтологи настійно рекомендують не поспішати при прийомі їжі: їсти треба повільно, жувати — ретельно. Так можна насититися меншою кількістю їжі і поліпшити травлення. Привчити себе до цього допоможе електронна вилка Hapifork: вона нагадає і про своєчасному прийомі їжі і вібрацією буде подавати сигнали під час їжі, допомагаючи не прискорюватися. Потім через сайт виробника або додаток для смартфона можна буде отримати точні відомості про час і тривалості кожної трапези.

Весы с Wi-Fi, вилка с Bluetooth и многое другое

4. Пояс Lumo Back, коригує поставу

В дитинстві нам неодноразово повторювали: «Сиди прямо!» Але, на жаль, знайти гарну поставу це допомогло не всім, і проблеми з хребтом — річ неймовірно поширена. Навіть якщо ви зараз випростались, читаючи ці рядки, як скоро спина зігнеться назад в звичне положення? Пояс LumoBack цього не допустить: коли ви сидите або стоїте неправильно, спрацює вібрація, нагадує, що слід випрямитися. Супроводжує додаток для смартфона допоможе з боку побачити форму своєї спини, а також стежити за прогресом.

Весы с Wi-Fi, вилка с Bluetooth и многое другое

5. Термометр і вимірювач тиску Scanadu Scout

У фантастичних серіалах нерідко можна побачити «чарівні» пристрою, моментально ставлять діагноз, варто тільки помахати ними поруч з пацієнтом. Scanadu Scout на це, звичайно, не здатний, але його творці зробили перший крок: приклавши до чола цю коробочку розміром з пудреницю, можна виміряти температуру свого тіла, кров’яний тиск, пульс і навіть насиченість крові киснем. Це, треба сказати, набагато корисніше, ніж прикладати до лоба руку і говорити «Я найслабший у світі людина!» Для більш серйозної діагностики у Scanadu є ряд інших пристроїв: ScanaFlo, наприклад, допоможе самостійно зробити аналіз сечі, а ScanaFlu — це електронний тест на респіраторні захворювання. Свідчення, звичайно, зберігаються в «хмарі» і доступні для перегляду на екрані телефону.

***

Ринок персональних пристроїв, що дозволяють стежити за своїм здоров’ям, набирає обертів з кожним роком. Поширеність смартфонів полегшила взаємодію з безліччю «розумних» пристроїв, і чим далі, тим зручніше і мініатюрніша вони будуть ставати. Дослідники називають биофидбэк («биоотдачу») однією з найбільш перспективних технологій, і розробками в цій області займаються як у великих корпораціях, так і в безлічі дрібних стартапів.

Якщо зараз купівля якогось пристрою з наведеного списку зажадає замовляти його з-за кордону, чекати і взагалі ставитися до покупки як до чогось особливого, то в майбутньому такі штуки будуть доступні в кожній аптеці, а клініки потихеньку навчаться працювати з даними, отриманими користувачем у себе вдома.

джерело