Стали б Ви чистити зуби за допомогою кокосового масла? Дослідження показують, що ця стародавня індійська практика приносить велику користь порожнини рота і навіть станом шкіри.

Чищення зубів з допомогою кокосового масла, яка використовувалася в Індії ще в давнину, набирає популярності і стає модним трендом в стоматології. Ентузіасти стверджують, що з допомогою кокосового масла люди не тільки здатні відбілити зуби, але і зробити шкіру більш яскравою, а також захиститися від застуд і стомлення.

Перші наукові дослідження в цій області підтвердили користь кокосового масла. Виявилося, що цей древній косметичний інгредієнт при використанні в порожнині рота ефективно знижує формування небезпечного зубного нальоту, з якого згодом розвиваються хвороби ясен. Вчені з індійського Kennur Dental College залучили 61 дівчину у віці від 16 до 18 років.

Частина добровольців використовувала процедуру чищення зубів кокосовим маслом, а друга частина ніяк не зраджувала свій звичайний догляд за порожниною рота. Вже через тиждень у першій групі були помічені суттєві покращення в плані зниження рівня зубного нальоту і хвороб ясен. Ці поліпшення тривали протягом усього місяця.

Як же виглядає подібна чистка? Людині потрібно набрати в рот чайну ложку кокосової олії і протримати його там протягом 5-20 хвилин, після чого виплюнути. Аюрведа обіцяє, що ця процедура також добре позначиться на здоров’ї шкіри, включаючи зникнення темних кіл під очима, хоча науково це не підтверджується.

Джерело