Декоратори як ніколи раніше захопилися прикрасою стін. Результати різні: від найтоншого, ледве помітного «макіяжу» до серйозної «пластичної операції»

Експерименти на площині

Фотошпалери з міською панорамою, Mr.Perswall

Забудьте той час, коли ви старанно клеїли на стіну однотипні шпалери в квіточку, намагаючись поєднати смуги так, щоб не порушити орнамент. Нові пропозиції щодо оформлення стін вимагають нестандартного творчого підходу. З допомогою нових стінових покриттів вирішують насамперед просторові завдання: створюють відчуття простору або затишку, нескінченного тунелю або закритою скриньки. Ще – піднімають статус інтер’єру. Якщо це акцентні стіни – спрямовують погляд входить в потрібну сторону і організовують усю кімнату. Для цієї мети просто ідеальні фотошпалери, їх з кожним роком стає все більше.

ЭТО МОДНО / декор стен

Фотошпалери від Wall&Deco

Фотостена може бути здивувати не тільки туристичної панорамою, але і несподіваними текстурами і ефектами: листом дерева в макрозйомці, складеними в стіс дровами, бетоном з патьоками фарби. Останнє, досить брутальне пропозицію надзвичайно актуально. Декоратори намагаються досягти ефекту простоти – в моді чесні, ніяк не преукрашенные і нічим не прикриті матеріали.

ЭТО МОДНО / декор стен

Шпалери, що імітують бетон, Mr. Perswall

Якщо ви сміливі, залишайте стіни як є — бетонні, цегляні, дерев’яні. Однак на це піде далеко не кожен, тому ринок пропонує величезну кількість імітаційних технік: тонкий декоративний цегла, декоративну вагонку, микроцемент, покликаний захищати стіни і одночасно виробляти враження «первісності». Навіщо все це? Та хоча б для того, щоб у вигідному світлі представити наявні в кімнаті предмети, на такому брутальному тлі будь стілець заграє чистіше роденовской скульптури. На «голих», як ніби необроблених стінах ідеально виглядають твори мистецтва (якщо вони у вас є, звичайно). З деякими фотошпалерами або складними панелями сама стіна стає цим самим твором мистецтва.

ЭТО МОДНО / декор стен

Стіни, оброблені тим же матеріалом, що полі стелю (пробка і каслин) роблять кімнату схожою на скриньку. Проект Мілли Резановой.

Оригінальну пропозицію висунула благородна фірма Hermes — складальні стінові панелі на алюмінієвому каркасі (дизайн японського архітектора Шигеру Бана). Легку графичную сітку-структуру можна прикріпити до стіни або поставити в якості перегородки, а на неї у будь-якому порядку навісити панелі-модулі. Вихідним вважається квадрат 90 х 90 см (відсилання до знаменитим шовковими хустками Hermes), додаткові розміри варіюються, так що можна створити будь-який набір з квадратів і прямокутників. Панелі обтягнуті шкірою і тканиною з майстерністю, властивим тільки майстрам високої моди, – до них приємно торкатися, сідельний шов не дає видимого збою. Є панелі з малюнком, але кращий ефект гри фактур дають однотонні поєднання льону і шовку, абаки і бавовни, шкіри різної вичинки.

ЭТО МОДНО / декор стен

Рельєфна стіна з підсвічуванням у проекті Катерини Вязьминовой та Іллі Сельвінського.

Більш монументальне рішення – рельєфні панелі з каменю, дерева, цементу. Зрозуміло, що монтаж сучасних барельєфів вимагає витрат і професійного підходу, проте гра коштує свічок. Декорована таким чином стіна стане частиною архітектури будинку і головною прикрасою інтер’єру. Куди там шпалер в квіточку!

ЭТО МОДНО / декор стен

Стінові панелі, Hermes

Читайте у новому номері журналу «Квартирний відповідь на квартирне питання» № 11

ЭТО МОДНО / декор стен

У двокімнатної квартири одразу дві господині – дві подруги. Тому дизайнеру Тетяні Смирновій довелося зробити для них майже «комунальну» кухню

Досить скромна за розмірами кімната стала для звичайної московської родини втіленням їх «американської мрії». Роль добрих фей зіграли декоратори Олександра Гатенян і Катерина Чайковська

У дитячої для двох братів Таміла Гидиева побудувала будиночок, в якому можна зберігати речі, і грати. А письмовий стіл став театральною сценою…
Постільна білизна: нехай ваші сни будуть приємними

Номер у продажу

Посилання по темі:

СЕЗОН / діти на кухні
СЕЗОН / підбираємо фарби
Форум “Інтер’єр”