Власники автосервісу або підприємці розглядають варіанти найприбутковіших напрямків СТО. Одним з цікавих видів бізнесу є автомийка для вантажівок. Цей сегмент в Україні сьогодні практично не заповнений. Тому в цьому напрямку для підприємців відкривається маса нових перспектив. Спробувати автомийку для вантажних автомобілів ви зможете тут

ПЕРЕВАГИ БІЗНЕСУ

Вантажний автотранспорт потребує обслуговування не менш, ніж легкові автомобілі. Більшість автосервісів не надає послуг по догляду за цим видом транспортних засобів. Але ж не варто забувати, що багато вантажівки використовуються в якості носіїв реклами. На зображенні не повинно бути бруду. В іншому випадку така вантажівка більше ніколи не буде об’єктом для розміщення реклами.

Сьогодні у великих містах зустрічаються рідкісні автомийки для вантажівок. У провінції подібного немає взагалі. Попит на ці послуги досить високий. На вітчизняних дорогах налічується близько 5,5 млн. Одиниць вантажної автотехніки. При цьому в цій галузі практично немає конкуренції.

З цього можна зробити висновок, що цей бізнес об’єктивно є перспективним. Рентабельність мийки для вантажівок спочатку є високою. Прибуток, яку приносить такий тип СТО, буде вище, ніж у автомийок для легкових авто. Вартість послуг цих двох напрямків сервісу значно відрізняється. Ціна мийки вантажівки в 5-8 разів вище.

Щоб відкрити подібну компанію, потрібно скласти бізнес-план. Він повинен бути продуманий до дрібниць. Цей документ включає в себе інструкцію, детальний фінансовий розрахунок, ризики. Для цього буде потрібно виконати кілька дій:

  • оцінити особливості ринку в регіоні, де планується відкрити автосервіс;
  • вибрати відповідне місце;
  • придбати спеціалізоване обладнання;
  • набрати персонал, навчити співробітників;
  • зібрати стартовий капітал, необхідний для відкриття і функціонування компанії;
  • моніторити роботу підприємства за основними економічними показниками, вести бухгалтерську звітність.

Без ретельно спланованого плану дій відкривати цей або будь-який інший бізнес не можна.

РОЗТАШУВАННЯ АВТОМИЙКИ

Щоб підприємство було успішним, потрібно приділити особливу увагу правильному вибору місця для створення автомийки. Це особливо актуально для великогабаритної техніки. Вантажівкам недоступний проїзд на деяких ділянках дороги. Це обов’язково враховують при виборі місця для СТО.

Вигідно з економічної точки зору відкривати автомийку на трасі з постійним рухом великогабаритної автотехніки, а також в зоні приміських розв’язок. При цьому орієнтуються на ряд фактів, які отримують при ретельному вивченні ринку:

  • кількість вантажівок, яке автомийка зможе обслуговувати одночасно;
  • скільки машин буде реально користуватися послугами СТО;
  • час найбільшої завантаженості мийки;
  • розташування;
  • режим роботи;
  • періодичність, з якою машини відвідують СТО;
  • види вантажівок, які можуть скористатися послугами мийки.

Це важливі нюанси, які повинні враховуватися при розробці бізнес-плану.

ВИМОГИ ДО ПЕРСОНАЛУ

Визначальним фактором при наборі співробітників на роботу не повинні бути їх досвід або кваліфікація. Від претендентів на посаду потрібно старанність і відповідальність, готовність навчатися і вдосконалювати свої навички. Адже від якості обслуговування буде залежати репутація компанії.

Якщо планується створювати мийку з одним постом, на роботу наймають 2 співробітників. Вони будуть працювати позмінно. Режим роботи може бути 2 через 2.

ВІДКРИТТЯ СТАЦІОНАРНОЇ МИЙКИ

Найчастіше спочатку відкривають мобільну мийку. Коли підприємство починає давати прибуток, власники замислюються про організацію роботи стаціонарного салону. Його площа повинна бути достатньою для облаштування всередині автомийки, невеликої майстерні і магазинчика запчастин для великогабаритної техніки. Цей проект вимагає серйозних фінансових інвестицій. Такий об’єкт споруджується досить довго. Вартість будівлі висока. При необхідності продати його буде складно.

Тому частіше власники цього бізнесу беруть приміщення на АТП в оренду. Це місце зазвичай добре відомо власникам вантажного транспорту. Та й оформити документи буде простіше.

Розмір машин буде великим, тому подібні підприємства не організовують в межах міста. Також важливо на етапі створення підприємства продумати оптимальний під’їзд і переміщення машин на мийці. На етапі будівництва вирішується питання про підведення на об’єкт води і інших комунікацій. Також потрібно розробити функціональну систему зливу для гарячої води.

УСТАТКУВАННЯ ДЛЯ СТАЦІОНАРНОЇ АВТОМИЙКИ

Важливо відповідально підійти до вибору обладнання для автомийки . Воно повинно бути якісним і функціональним. Потрібно звертати увагу на продуктивність установок. Вартість обладнання для мобільного та стаціонарного мийки відрізняється. У першому випадку буде потрібно фінансування в розмірі 2,5 млн. грн.

Вартість установок для стаціонарної автомийки залежить від її типу (контактна, безконтактна) і способу управління (ручна, автомат). Приблизна вартість основних одиниць техніки наступна:

  • компресор – 10-15 тис. грн.;
  • водопилесоси миючий – 20-27 тис. грн .;
  • пристрій високого тиску (з підігрівом води) – від 70 тис. грн.;
  • апарат високого тиску – від 25 тис. грн.

Загальна вартість установок вантажний автомийки становить від 130 тис. грн. Також буде потрібно придбати додаткові пристосування. Це, наприклад, установка по очищенню води (від 250 тис. грн.).

ПОРТАЛЬНІ УСТАНОВКИ

Найкраще оснастити підприємство портальними автоматичними мийками. Вони працюють в 10 разів швидше. Такі мийки мають систему як контактної, так і безконтактною очищення. Апаратура просувається уздовж стоїть нерухомо машини. Процедура триває близько 10 хвилин.

Установка швидко усуває забруднення, ефективно очищаючи складні поверхні, важкодоступні ділянки. Коштує таке обладнання від 2,5 млн. грн.

КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ПІДПРИЄМСТВА

Розробляючи бізнес-план по відкриттю вантажний автомийки, варто врахувати кілька рекомендацій. Підготовка відповідної документації триває 3-6 місяців. Починати бізнес краще з однопостового мийки. Цей об’єкт повинен розташовуватися від житлових об’єктів на відстані не менше 100 м.

Вигідно відкривати сервіс навесні і восени. На дорогах багато бруду, а мийка користується попитом. Пікова завантаження СТО спостерігається з 6:00 до 9:00 ранку. Доцільніше відкривати подібне підприємство біля гаражного кооперативу або великої автостоянки.

З огляду на всі тонкощі ведення бізнесу в цій галузі, можна забезпечити високу рентабельність, прибутковість підприємства.

Якими були російські красуні до Революції.

У 1900 році в Парижі пройшла виставка, на якій, серед іншого, були представлені фотографії російських красунь з різних губерній. Пропонуємо порівняти, наскільки змінилися стандарти краси за століття, що минуло з цієї виставки.

Какими были русские красавицы до Революции

Ключовим елементом жіночого костюма був сарафан. Дівчата на виданні мали до десятка сарафанів різних кольорів у своєму гардеробі. Сарафани Шили з самих різних матеріалів: селянки – з домотканого полотна і вовни, більш забезпечені верстви населення – з шовку, атласу, сатину, парчі, кашеміру. В залежності від моделі та якості сарафана можна було оцінити соціальний статус його власниці: з бідних верств населення вона або з заможної родини, заміжня чи ні.

Какими были русские красавицы до Революции

Кокошник органічно доповнював сарафан. Цей головний убір старалися прикрасити бісером, намистинами, а багатші жінки – дорогоцінними каменями. Він був сімейною цінністю і передавався у спадок від матері до дочки.

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Какими были русские красавицы до Революции

Джерело