Сучасне життя має на увазі роботу на комп’ютері і доводитися стикатися з величезною кількістю інформації. Крім цього існують телевізори, кінотеатри, художня та наукова література — всі ці звичні речі негативно позначаються на зорі і стан очей.


Сучасне життя має на увазі роботу на комп’ютері і доводитися стикатися з величезною кількістю інформації. Крім цього існують телевізори, кінотеатри, художня та наукова література — всі ці звичні речі негативно позначаються на зорі і стан очей. Занадто велика зорова навантаження призводить до певних ситуацій, що вимагають консультації офтальмолога. В залежності від складності окуліст випише: вітаміни, рецепт на очні краплі, окуляри або лінзи.
Ще не так давно єдиним рішенням для слабозорих були окуляри з важкої оправою і не завжди тонкими склом, а у підлітків справа часто закінчувалося дотепами та жартами від однолітків. Часто з-за невеликої кількості асортименту в оптиках людям доводиться витрачати багато часу на відвідування різних магазинів. Сьогодні дуже зручним варіантом є лінзи clariti, так як вони не тільки можуть скорегувати деякі види порушень зору, але ще і будуть зручними (є гнучкі і жорсткі лінзи). Але не варто йти і купувати сподобалися перші лінзи тільки тому, що вони доступні і їх легко придбати. Першим ділом треба прийти на прийом до лікаря, щоб він поставив діагноз і допоміг підібрати лінзи, які підходять вам за формою і розміром.
Також крім вирішення проблем із зором, використовуються і кольорові лінзи для естетичних цілей. Наприклад, вам хочеться зробити свій колір очей більш яскравим і виразним, або вам не подобається їх власний відтінок — це легко виправити. В онлайн-магазинах завжди можна без праці вибрати з наявного асортименту потрібний варіант і отримати консультацію фахівця. Варто враховувати, що до лінз потрібно докуповувати рідина для дезинфекції та пам’ятати про час, протягом якого їх можна носити — зазвичай тривалість носіння може бути не більше 12 годин, хоча бувають лінзи і на більш короткий або довгий проміжок часу.