Фаршировані баклажани з м’ясним фаршем – це розкішне блюдо, апетитне і ситне, готується просто і швидко, можна додавати різні приправи і спеції.

продукти:

  • баклажани, 2-4 шт;
  • масло рослинне, 3 ст.л;
  • паприка, сіль, перець, спеції;
  • помідори, 3 шт;
  • сметана для подачі;
  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, зелень, спеції.

Як приготувати баклажани по-турецьки:

Баклажани вибирайте великі, товсті, що можна зробити хороші скибочки.

Промиваємо овочі, хвостик не відрізаємо, а сам баклажан ріжемо на смужки, але не до кінця – у хвостика залишайте не порізану частину.

Солимо все надрізи, залишаємо на 20 хвилин, щоб скибочки стали еластичними і просоленими.

Промиваємо під холодною водою.

У ємність наливаємо масло рослинне, додаємо паприку та інші спеції.

Змащуємо кожен шматочок віяла маслом зі спеціями.

Фарш заправляємо подрібненою цибулею і часником, зеленню, солимо і перчимо, всипаємо різні спеції.

Віяло баклажан заправляємо до хвостика, щоб вийшли осередки.

порада: фіксуйте зубочисткою близько хвостика.

Фаршируємо баклажан і викладаємо їх у форму для запікання, посипаємо паприкою і спеціями, поливаємо тертими томатами.

Можна ще викласти шматочки помідор, солодкий перець, скроплюємо рослинним маслом.

Накриваємо пергаментом, змоченим водою.

Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин.

Подаю таку закуску до картопляного пюре, запеченої картоплі в духовці, поливаю різними домашніми соусами на сметані з зеленню і часником. Все виходить дуже смачно, блюдо абсолютно не жирне, м’яке і соковите, ситне.