Фаршировані баклажани з м’ясним фаршем – це розкішне блюдо, апетитне і ситне, готується просто і швидко, можна додавати різні приправи і спеції.
продукти:
- баклажани, 2-4 шт;
- масло рослинне, 3 ст.л;
- паприка, сіль, перець, спеції;
- помідори, 3 шт;
- сметана для подачі;
- фарш, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- часник, зелень, спеції.
Як приготувати баклажани по-турецьки:
Баклажани вибирайте великі, товсті, що можна зробити хороші скибочки.
Промиваємо овочі, хвостик не відрізаємо, а сам баклажан ріжемо на смужки, але не до кінця – у хвостика залишайте не порізану частину.
Солимо все надрізи, залишаємо на 20 хвилин, щоб скибочки стали еластичними і просоленими.
Промиваємо під холодною водою.
У ємність наливаємо масло рослинне, додаємо паприку та інші спеції.
Змащуємо кожен шматочок віяла маслом зі спеціями.
Фарш заправляємо подрібненою цибулею і часником, зеленню, солимо і перчимо, всипаємо різні спеції.
Віяло баклажан заправляємо до хвостика, щоб вийшли осередки.
порада: фіксуйте зубочисткою близько хвостика.
Фаршируємо баклажан і викладаємо їх у форму для запікання, посипаємо паприкою і спеціями, поливаємо тертими томатами.
Можна ще викласти шматочки помідор, солодкий перець, скроплюємо рослинним маслом.
Накриваємо пергаментом, змоченим водою.
Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин.
Подаю таку закуску до картопляного пюре, запеченої картоплі в духовці, поливаю різними домашніми соусами на сметані з зеленню і часником. Все виходить дуже смачно, блюдо абсолютно не жирне, м’яке і соковите, ситне.