Нехай в Дубаї є величезний акваріум, а в Сан-Дієго — знаменитий зоопарк, ніщо не зрівняється зі зустріччю з твариною лицем до лиця в природному середовищі існування.

Пиг-Біч, Багами

Свині поки так і не навчилися літати, але група поросят на безлюдному острові Біг-Мейджор-Кей обожнює плавати біля берега. Місце називається Піг-Біч (Поросячий пляж). Як там опинилися свині — таємниця. Місцеві жителі вважають, що тварини добралися до острова, опинившись за бортом вантажного судна, що зазнав корабельної аварії.

С глазу на глаз

Окуносима, Японія

На Окуносиме, острові, також відомому як Кролячий, в 1920-х роках розташовувався завод з виробництва хімічної зброї, який закрили після закінчення Другої світової війни. Сьогодні острів має набагато більш приємну репутацію: його населяє величезна популяція кроликів, які не соромляться стрибати на коліна до відвідувачів в обмін на морквину. Деякі думають, що волохаті жителі Окуносимы — це нащадки піддослідних кроликів, яких випустили на волю після закриття заводу.

С глазу на глаз

Isla Mujeres, Мексика

Isla Mujeres на півострові Юкатан — місце проживання найбільшою в світі популяції китових акул. На щастя, ці добрі велетні, які досягають 40 футів в довжину і набирають до 15 тонн ваги, не мають зубів і не уникають контакту з людьми. Тому багато туроператори безбоязно відправляють туристів займатися снорклнгом або дайвінгом поблизу цих величезних істот.

С глазу на глаз

Сан-Франциско, США

Коли ваш пором повернеться з екскурсії в Алькатрас, вирушайте на знаменитий Пірс 39, а там рухайтеся в напрямку гавкаючих звуків до West Marina K-Dock. Там ви знайдете сотні каліфорнійських морських левів, які займаються тим, що засмагають, спілкуються, пірнають у воду і спритно вилазять з неї. Ці чудові створення з’явилися на Пірсі 39 в 1989 році. До 1990 року їх кількість збільшилася до 300, і морські леви потіснили завсідників марини. Сьогодні K-Dock — місце зимівлі 1000 морських левів. Якщо ви не збираєтеся в Каліфорнії найближчим часом, можна скористатися веб-камерою (Sea Lion Web Cam).

С глазу на глаз

Озеро Джеллифиш, Ейл-Малк, Палау

На острові Ейл-Малк снорклінг – і дайвінг-тури часто проходять з заїздом на озеро Джеллифиш, де можна поплавати в оточенні медуз. Тутешні золоті медузи живуть в ізольованому водоймі, внаслідок чого вони втратили здатність жалити — хижаків тут немає.

С глазу на глаз

Національний парк Ель-Юнке, Пуерто-Ріко

Жаба коки дає про себе знати високим звуком, хоча і є найбільш дрібної деревної жабою Пуерто-Ріко. Цей вид названий на честь особливої притаманною йому манери квакати — під час прогулянки в джунглях Пуерто-Ріко шлюбний поклик цих мініатюрних амфібій просто неможливо ігнорувати

С глазу на глаз

Гоа, Індія

У багатьох частинах Індії коровам дозволено гуляти де заманеться. Як кажуть очевидці, в Гоа вони навіть засмагають на пляжі разом з людьми.

С глазу на глаз

Вогняна Земля, Аргентина

На архіпелазі Вогняна Земля, який часто називають Містом пінгвінів, проживає два види пінгвінів: 3000 пар магелланових пінгвінів і невелика група папуанских. Взявши на місці човнову екскурсію, можна подивитися на колонії цих кумедних істот і навіть зійти на берег, щоб прогулятися серед пінгвінів.

С глазу на глаз

Острів Кенгуру, Австралія

У південній Австралії живуть самі чарівні сумчасті в світі. Більшість з них можна спостерігати на острові Кенгуру, який відділений від великої землі, що врятувало тварин від надмірної уваги. Ви побачите валлабі, коал, кенгуру, морських левів, їжаків і утконосов.

С глазу на глаз

Мальдіви

На кількох островах у складі Мальдів, наприклад Рангалі і Ваадху, пропонуються екскурсії до Індійського океану, пропустити які було б злочином. Темна гладь води підсвічується тисячами биолюминесцентных істот, які називають Pyrodinium bahamense, — це динофлагелляты. Коли що-то порушує їх спокій, наприклад раптова хвиля, — вони починають сяяти незвичайним синім кольором. Подивитися на це пишність можна з човна, а в деяких місцях пропонуються нічні дайви. Інше місце, де можна помилуватися биолюминесцентным морем, — це затока Москіто-Бей на острові В’єкес, Пуерто-Ріко. Динофлагелляты там вважаються найбільшими в світі, але заходити у воду заборонили в 2011 році.

А про те, де покататися на слонах, страусів, дельфінів, яках і черепахах, ви дізнаєтеся з матеріалу «Моєї Планети»