Творчість людини зараз проявляється не в умінні викрити в красиві словесні або художні форми свою думку, а в умінні швидко знаходити в глобальній мережі Інтернет щось подібне і підписувати, що це саме твоє теперішнє стан душі.


Творчість людини зараз проявляється не в умінні викрити в красиві словесні або художні форми свою думку, а в умінні швидко знаходити в глобальній мережі Інтернет щось подібне і підписувати, що це саме твоє теперішнє стан душі.
Але, на щастя людського роду, з досвідом або віком, а може і тим, і тим, приходить розуміння того, що все ж потрібно залишити на цій землі свій слід, певне нагадування про своє існування. В ці моменти ви згадуєте, що в дитинстві або в юності добре малювали, або дуже хотіли малювати, але природа не обдарувала вас такими дивовижними здібностями. Тепер є час, а головне – бажання цим зайнятися. Художня школа Києва є таким місцем, куди приводять вчитися мистецтву не тільки малят, але й приходять у свідомому віці люди, які раптом відчули тягу до малювання. Дивує майстрів те, що «учні», що прийшли самі вчитися запитують, навіщо це потрібно? Вони не вважають, що малювати можна навчитися або що взагалі потрібно це робити. Їм достатньо отримати деякі пізнання, які стосуються великих художників, напрямів і стилів, матеріалів, інструментів. Але ніхто не вважає, що він коли-то навчитися малювати.
І знаєте, вони абсолютно праві, зі своєї «дзвіниці». Боячись втратити власний стиль, своє бачення художнього мистецтва, вони «замикаються» на своєму досвіді. А адже почати абсолютно нову справу і досягти в ньому певних успіхів, нехай не для того, щоб вся громадськість захоплювалася, а щоб раділа душа твоя, можна тільки пройшовши всі фази майстерності, спілкуючись з людьми, які все життя присвятили цій справі. Тільки після того, як ви відкрили свій розум для нового досвіду і побачили перші свої успіхи, можна починати виробляти свій власний стиль. Не потрібно намагатися бути не таким як всі (напевно, це хвороба нашого століття), адже штучно витягуючи з себе якісь шедеври твоя душа буде не збагачуватися, а виснажуватися. А будь-яке мистецтво ставить перед собою мету бути джерелом, з якого можна освіжитися, а не сміттєвої ямою, в яку додається все підряд.
Відрізнити справжнє від підробок ви зможете тільки, прислухаючись до порад професіоналів. Бути творчою людиною або проживати своє життя, сторонячись мистецтва, вибирати вам. Але як тільки ви відчули в собі бажання доторкнутися до таїнств цього разноликого світу, то не забивайте в глибини душі це бажання, може, саме це і є ваша місія в цьому світі.