Існують різні види кавоварок. Кожна варить каву за індивідуальними рецептами, і приготований напій відрізняється за смаком в кожному випадку.


Існують різні види кавоварок. Кожна варить каву за індивідуальними рецептами, і приготований напій відрізняється за смаком в кожному випадку.
Залежно від способу приготування напою гейзерні кавоварки бувають ріжкові, краплинні і комбіновані. Проста краплинна кавоварка складається з скляної або пластикової ємності, розділеної на шкали, є нагрівається підставка. Технічні характеристики і зовнішнє оформлення можуть бути різними. Однак принцип роботи цих кавоварок однаковий: вода в ємності нагрівається до температури 85-95 градусів, потім вона проходить через каву, який знаходиться на фільтрі-сіточці. Недоліком кавоварки є те,що фільтри доводиться весь час чистити (якщо вони постійні) або періодично купувати нові (якщо вони змінні).
Основною перевагою краплинної кавоварки є легкість і зручність у використанні. Ціна на них також невисока. Мінус в тому, що в такий кавоварці вийде звичайний і нічим не примітний кави.
Любителям кави з вишуканим смаком, ароматом і ніжною пінкою варто звернути увагу на кавоварку-еспресо. Вам потрібно лише залити в ємність воду, а в ріжок насипати кави і щільно його укласти. Далі справа за технікою.
Гейзерна кавоварка за способом роботи аналогічна кавоварки-еспресо. Вода багато разів проходить через засипаний кави. Трохи очікування – і чашечка ароматного напою у вас в руках. Гейзерна кавоварка, як і звичайний чайник, ставиться на плиту, тобто працює від вогню, а не електрики. Це набагато економніше. Мінусом даного типу кавоварок є обмежений рівень води, що заливається і те, що потрібно стежити за процесом приготування кави.
Комбінована кавоварка є універсальною. У ній закладені функції відразу двох типів кавоварок: крапельної та еспресо. В результаті ви отримуєте будь-який з двох видів напоїв, який забажаєте. Покупка такої кавоварки – це відмінний варіант для тих, хто не може віддати перевагу лише одному виду кави.
За матеріалами сайту: http://domoluxshop.com/