Майже кожен хоч раз обіцяв собі почати з понеділка бігати вранці. А скільки з них все-таки почав робити це, і, більше того, зробив це звичкою? Біг вранці не просто так вважається звичкою здорового способу життя. Детальніше розібратися в тому, чому це корисно, не так вже й важко.

Перше, що приходить до людини після пробудження – це лінь. Мало хто відмовляється поспати або просто полежати «ще п’ять хвилиночок», тому що це дуже приємно. А така звичка порівняй надмірно тривалого сну – вона згубно позначається на бадьорості та енергійності людини, викликаючи лише сонливість і загальмованість. А можливо ви просто пізно лягли спати або вас півночі мучила безсоння. Якщо проблема в засипанні, прочитайте статтю як швидко заснути, в якій детально розібрали цю проблему.

Слідом за прокидання йде чашка, а то й дві випитої кави, що бадьорить, але не сильно – ефект від нього залишається лише на кілька годин. А при тривалому щоденному споживанні організм звикає до кави, і ніякої реакції від N-кількості випитих чашок не буде. Але існує дещо інше, що допоможе позбутися сонливості – це ранкова фізична активність.

Для того щоб ранкова фізична активність стала звичкою, необхідно, насамперед, вчасно лягати і вставати строго по будильнику. Якщо встати різко і без зволікання, то сонливості вдасться уникнути. Наступне, що потрібно, – це мотивація. Щоб її знайти, можна ознайомитися з перевагами фізичної активності вранці. Якщо підкріпити свої дії стимулом, знанням, то процес звикання і прокидання буде проходити набагато простіше.

Бадьорість і активність. Перед тим, як розпочати будь-яке тренування, спортсмен розминається. А що, якщо весь день – це тренування? Організм перебував майже в нерухомому стані, і потрібно «розігнати кров», щоб запустити «двигун» і почати роботу. Зарядка, невелика тренування позитивно позначиться на загальному стані організму протягом всього дня.

Гарний настрій. Вірите чи ні, але так звані «потягушки», будь-яка розтяжка і розминка можуть викликати раптовий вибух ендорфіну. Не вірите? Подивіться, що скаже середньостатистичний спортсмен після зіграного матчу – він буде щасливий. Так і з організмом після зарядки – людина стане щасливою, ледь прокинувшись і вставши з ліжка.

Розгін метаболізму. Так-так, це працює! Особливо якщо тренуватися до сніданку. Звичайно, якщо в півтора рази збільшити свій денний раціон, ситуація тільки погіршиться, але от при стабільному споживанні однакових продуктів зайва вага почне поступово відходити.

Звичка робити ранкову пробіжку може нашкодити тільки у разі відсутності розминки, перетренованості і хвороби. В інших випадках вона лише додає дню фарб і може стати кращим початком дня.

Джерело: http://msmirnova.ru/