Навіть наймодніші люди час від часу допускають промахи в одязі. Однак є деякі безглузді тенденції, які через час стали культовими. За сьогоднішніми мірками вони настільки безглузді, що ми можемо тільки сміятися і задаватися питанням: про що ми думали? у цій статті згадаємо найгірші модні тенденції, починаючи з 1980 року до 2000-го. Адже саме в цей період наші гардероби поповнилися дивними речами, які зараз лякають навіть найдосвідченіших модників.

1980: гетри

Відомі моделі часто надихають моду. Наприклад, картина” слава ” 1980 року, про напружені змагання в середній школі мистецтв нью-йорка, поклала початок повальному захопленню одягом для тренувань. Родзинкою цього образу стали гетри, і через 40 років нам не дуже хочеться повертати цей тренд назад.

1981: рейтузи

У “кінній”моді є щось гламурне, але ці неймовірно широкі рейтузи, що з’явилися на подіумі в 1980-х роках, вивели її на новий рівень. Хіба хтось зараз захоче хизуватися в цьому на вулицях? навряд.

1982: пов’язки на голову

У 1981 році популярний хіт олівії ньютон-джон “physical” закріпив тенденцію на повсякденний одяг для тренувань. У кліпі актриса одягає пов’язку на голову-і в наступному році цей спортивний аксесуар стає шалено популярним як в спортзалі, так і за його межами.

1983: пластикове взуття

У 1981 році колишній глава банку на ім’я престон хааг-старший шукав ідеї для нового бізнесу. Він поїхав до бразилії, де помітив, що всі молоді жінки носять яскраве пластикове взуття, і вирішив укласти угоду з місцевим виробником, щоб завезти новинку в штати. Хааг представив взуття на всесвітній виставці 1982 року, але тільки через рік, після того, як магазин bloomingdale’s замовив 2 400 пар, ця тенденція набрала обертів. Незабаром всі дізналися, наскільки взуття було незручним і”пітним”.

1984: гнучкі браслети

Якщо ви виросли в 80-х або початку 90-х років, то, швидше за все, у вас був хоча б один гнучкий браслет. Химерний аксесуар з’явився на світ в 1983 році абсолютно випадково, завдяки вчителю праці середньої школи вісконсіна. Він показав своє творіння агенту, який представляв інтереси винахідників іграшок, – і незабаром всюди діти стали шльопати себе по зап’ястях згинається пластиком.

1985: пастельні костюми для чоловіків

Після дебютного серіалу “поліція майамі” пастельні чоловічі костюми почали з’являтися не тільки на подіумах, але і на вулицях. Згідно журналу “esquire”, популярне шоу, що виходило з 1984 по 1990 рік, спонукало представників сильної статі носити двобортні костюми, мокасини і футболки з ефектним v-подібним вирізом. Але, друзі, давайте залишимо ці тренди в 80-х.

1985: джинсова тканина з кислотним пранням

Джинсова тканина з кислотним пранням, безсумнівно, була популярна протягом усіх 1980-х років, але в середині десятиліття з’являлася буквально всюди. Сьогодні ми стали набагато мудрішими і розуміємо, що світлі джинси можуть виглядати добре, проте вицвілі до стану корозії – “ну, таке собі”. Якщо ви любите подібні штани, краще віддайте перевагу білим джинсам, з якими можна скласти мільйон яскравих образів.

1986: поясні сумки

Завдяки своїй функціональності, вони швидко прижилися серед туристів. Поясні сумки були елементом недбалого комплекту з футболки і мішкуватих шортів. Так, вони знову повернулися в 2018-2019-х роках, але їх вже сміливо можна зарахувати до антитрендів.

Ті, хто виріс у 80-х роках, розуміють, наскільки добре серіал “дуже дивні справи” передає стиль того десятиліття. Наприклад, візьмемо жакет, який носить стів харрінгтон (джо кірі). Він миттєво повертає глядачів у минулу епоху. Але ось що особливого в цій звичайній куртці?… Ми не розуміємо.