Коли фільми набридли і ви не знаєте, що подивитися, сходіть на спектакль прямо у себе вдома. В онлайн-просторі, зокрема, на сайті “культура.рф”, зібрано величезну кількість записів постановок на будь-який смак. У спеціальному розділі можна вибрати улюблену рубрику, театр, рік створення, навіть акторів і режисера. Якщо визначитися складно, читайте нашу статтю-виберемо гідну картину на вечір разом.

1. Про федота-стрільця, удалого молодця (1988)

Моновистава від поета і драматурга л. А. Філатова, який створив цю літературну пародію, сподобається всім. Витончена декламація, комедія, сатира, актуальна і в наші дні, яскраві казкові персонажі – все це поєднується в даній постановці. Хороший варіант, коли не хочеться читати поетичний твір, тому що автор не відступає від тексту ні на слово.

2. Летючий корабель (2019)

Мюзикл створений за мотивами однойменного мультфільму «театріумом на серпуховці» під керівництвом терези дурової. Завдяки перегляду, ви поринете в чудовий і чарівний світ, повний життя, гумору і знайомих з дитинства літературних героїв. Любителі мюзиклів, не пропустітепідборку, в якій знайдете 20 кращих представників даного жанру в кінематографі!

3. Василь тьоркін (1979)

Ще один моновистава у виконанні олега табакова. Зворушлива і значуща поема для російського народу набуває іншого звучання на відміну від літературного тексту. Твір присвячений вигаданому солдату великої вітчизняної війни.

4. Безприданниця (2014)

Актори театру маяковського талановито відтворюють дії п’єси а. Н. Островського. У головних ролях: поліна лазарєва, юрій лахін, всеволод макаров, ігор євтушенко, олексій фатєєв, оксана кисельова, олексій дякін. Мелодійне музичний супровід і надихаюча гра змусять переживати ваші серця.

5. Анна кареніна (1974)

З постановкою балету саме цього року в державному академічному великому театрі росії повинен ознайомитися кожен. Ролі виконують відомі майя плісецька і олександр годунов. Для тих років зйомка цього фільму-балету була справжнім проривом, тому що знімав її кінооператор валентин піганов, який вперше використовував фільтри і професійні лінзи.

6. Три сестри (1984)

Акторам мхату вдалося витончено передати атмосферу часу і всю сутьізвестнейшего твору а.п. Чехова. Грали: євген євстигнєєв, в’ячеслав невинний, любов стриженова, маргарита юр’єва та інші. Працювали над постановкою цілих чотири режисери. Акцентується увага не тільки на дійових особах, а ще й на предметах, які створюють цілісність картини.

7. Ревізор (2013)

Комедія м. В. Гоголя демонструвалася на різних сценах сотні разів, але у виконанні акторів державного академічного малого театру росії вона представлена як ніколи яскраво. Для онлайн-глядачів постановка розбита на три серії, так що дивитися можна по частинах. Режисери юрій соломін і василь федоров трохи змінили образи головних персонажів, що ніяк не зіпсувало оригінал. До речі, перегляд вистави або фільму може в разі необхідності замінити читання книги. Ці 15 кіноадаптацій шкільних творів допоможуть учням середньої школи значно заощадити час.