Бутерброди вважаються досить «шкідливим» перекусом: калорій і здоби багато, а голоду толком не втамовують. Але є і цілком здорові варіанти сендвічів, вони готуються з простих, легких продуктів і підходять навіть тим, хто збирається худнути.

Спочатку зупинимося на основі. В якості основи краще брати бездріжджовий цільнозерновий хліб, таке тісто майже не відкладається в зайву вагу. Як тільки з хлібом визначилися, можна переходити до начинок.

Для першого варіанту бутербродів подрібнюємо ножем два зварених круто яйця, пересипаємо їх в глибоку миску і перемішуємо зі столовою ложкою нежирного майонезу, чайною ложкою діжонської гірчиці, невеликою кількістю лимонного соку, дрібкою каенского перцю, чорного перцю, солі.

Тепер трохи підсмажуємо без масла дві скибочки цільнозернового хліба, кладемо на один з них лист шпинату, зверху яєчну суміш і накриваємо другим скибочкою хліба — ситний сендвіч готовий.

В принципі, з начинкою бутербродів можна експериментувати. Головне стежте, щоб всі складові були не жирними і не калорійними.

Приємного апетиту!

У цьому відео ви знайдете ще 12 рецептів смачних і корисних бутербродів: