Любителям пиріжків і пончиків однозначно припаде до смаку ідея вдосконалити процес ліплення.
Цілу гору мініатюрних пиріжків на 1-2 укусу можна зліпити за лічені хвилини зі звичайного дріжджового тіста.
Важливим моментом для цього способу ліплення є еластичність тесту, забезпечити її допоможе рослинне масло.
Важливо, щоб на виході тісто не було тугим, але при цьому не липло до рук.
Секретний інструмент, що забезпечує швидкість при ліпленні пиріжків-звичайна пельменниця.
Далі все елементарно: розгортаємо тісто, укладаємо зверху на посипану борошном пельменницю, не розтягуючи, а як би роблячи напуск.
Кожну з осередків заповнюємо начинкою.
Вона може бути абсолютно будь-який: від готового або сирого фаршу до сиру і згущеного молока.
Розкачуємо ще 1 шар тіста і накриваємо начинку.
Для початку розправляємо і придавлюємо тісто руками, а потім використовуємо качалку.
Готові пиріжки переміщаємо на деко і даємо їм час підрости.
Змащуємо пиріжки яйцем, за бажанням посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку.
За таким же принципом можна зробити мініатюрні пончики і навіть біляші.
А якщо в арсеналі є не тільки пельменниця, а й варенниця, збільшити швидкість можна і при ліпленні великих пиріжків.
Приємного апетиту!