Любителям пиріжків і пончиків однозначно припаде до смаку ідея вдосконалити процес ліплення.

Цілу гору мініатюрних пиріжків на 1-2 укусу можна зліпити за лічені хвилини зі звичайного дріжджового тіста.

Важливим моментом для цього способу ліплення є еластичність тесту, забезпечити її допоможе рослинне масло.

Важливо, щоб на виході тісто не було тугим, але при цьому не липло до рук.

Секретний інструмент, що забезпечує швидкість при ліпленні пиріжків-звичайна пельменниця.

Далі все елементарно: розгортаємо тісто, укладаємо зверху на посипану борошном пельменницю, не розтягуючи, а як би роблячи напуск.

Кожну з осередків заповнюємо начинкою.

Вона може бути абсолютно будь-який: від готового або сирого фаршу до сиру і згущеного молока.

Розкачуємо ще 1 шар тіста і накриваємо начинку.

Для початку розправляємо і придавлюємо тісто руками, а потім використовуємо качалку.

Готові пиріжки переміщаємо на деко і даємо їм час підрости.

Змащуємо пиріжки яйцем, за бажанням посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку.

За таким же принципом можна зробити мініатюрні пончики і навіть біляші.

А якщо в арсеналі є не тільки пельменниця, а й варенниця, збільшити швидкість можна і при ліпленні великих пиріжків.

Приємного апетиту!