Олександр градський помер менше, ніж тиждень тому в лікарні після перенесеного інсульту. Маестро до останнього брав участь у записі програми “голос”, приїжджав на майданчик в жахливому самопочутті. Його в прямому сенсі привозили на зйомки в медичному кріслі, а кілька разів йому було настільки погано через низький тиск, що його буквально привозили на майданчик в медичному ліжку.

” олександра борисовича привозили на ношах, таких, знаєте, медичних, на коліщатках. Перекладали в крісло, знімали випуск і знову занурювали назад. Він, звичайно, вже ледве говорив, але всіх заспокоював, та й взагалі був налаштований оптимістично, мовляв, до наступних-то випусків підійде вже огірочком», — говорили інсайдери зі знімального майданчика.

Градський залишався оптимістом і навіть заявляв, що до зйомок наступних випусків вже буде «огірочком» — і це незважаючи на те, що він вже ледве говорив.

Такого самовідданого професіонала своєї справи треба було пошукати. Колега олександра борисовича по “голосу” пелагея говорила, що незамінні люди є, і градський був одним з них. Однак зйомки проекту на першому каналі зупинити не можна, а це означає, що на місці градського повинен з’явитися новий наставник. Поки адміністрація каналу не говорить, кого планує посадити в легендарне крісло.

Продюсер йосип пригожин, звичайно, має свою думку з даного приводу. Він упевнений, що за рівнем професіоналізму з градським може зрівнятися хіба що лариса доліна. При цьому сам пригожин зазначив, що залишив би місце градського порожнім, розподіливши учасників його команди до трьох тренерів, що залишилися.

” замінити олександра борисовича неможливо. Але якщо говорити про заміну, то такого калібру професійною людиною може бути тільки лариса олександрівна долина», — вважає пригожин.

” я бачу або нікого, або ларису долину. Це моя думка. Я б нікого не садив. Залишив би трьох до кінця сезону принаймні. Це було б чесно. Але ті люди, яких відібрали, їх потрібно розподілити між іншими трьома. Або взяти долину. Вона просто бос музики”, – уклав пригожин в бесіді з виданням life. Цікаво, що свою дружину, співачку валерію, в якості кандидата на місце градського він не назвав.

Анна миллионова