Якщо ви вважаєте, що крім великих туристичних міст, в росії більше нікуди поїхати, ця стаття вас точно переконає. Наша країна настільки безмежна, що можна постійно знаходити нові місця для подорожей. Ми зібрали найкращі міста, про які ви, можливо, ніколи не чули, але обов’язково захочете в них побувати.

Ярославська область

1. Углич

Стародавнє російське місто, засноване ще в десятому столітті, надихає історичною атмосферою. Могутня волга тільки надає мальовничості літньому угличу, тому радиться відвідувати місто саме в цю пору року. Головна визначна пам’ятка-кремль з церквою димитрія на крові, дзвіницею і палатами. Тут працює більше 16-ти музеїв, присвячених: історії побуту, російській горілці, гральним картам, велосипеду та іншим цікавим речам.

2. Мишкін

В 30-ти кілометрах від углича ви знайдете затишне місто мишкін. За назвою можна здогадатися, яка його основна тематика. “мишкінський народний музей” включає в себе цілих вісім культурних місць. Особливо полюбився туристам палац миші. Об’єктами культурної спадщини є садиби династії чистових, комплекс нікольського собору. Собор успіння богородиці, побудований на початку xix століття, був спроектований італійським архітектором джованні манфріні.

3. Рибінськ

У цьому місті збереглися архітектурні пам’ятники, побудовані ще в xviii столітті. Крім всіх церков і храмів увагу привертає неоготичний польський католицький костел. Волзька набережна-улюблене місце відпочинку городян-обов’язкова для відвідування, як і рибінський музей-заповідник, адже тут відкриваються наймальовничіші пейзажі.

4. Ростов великий

Значна історична спадщина позитивно позначилася на розвитку цього місця. Білі стіни кремля і входять до нього будівель, успенський собор і дзвіниця, архієрейський двір, спасо-яковлівський дмитрівський монастир і троїце-сергієв варницький монастир — це мінімум, яким необхідно насолодитися, приїхавши сюди. Прогулянки в ростові великому прекрасні в будь-який час року.

5. Переславль-залеський

Засноване юрієм долгоруким стародавнє місто поєднує в собі великі пам’ятники церковного зодчества. Тут можна побувати в самому незвичайному музеї хитрості і кмітливості, а також в музеях: радіо, чайника, швейного мистецтва, історії грошей і не тільки. Для затишного літнього вечора просто створений берег великого плещеєва озера. Перяславль-залеський дуже колоритний і атмосферний, не дарма ми включили його всписок туристичних об’єктів недалеко від москви.

Московська область

6. Сергієв посад

Головна визначна пам’ятка міста — загорська матрьошка. Згідно з однією з історичних версій, знаменита у всьому світі іграшка народилася саме тут. У відповідному музеї зібрані матрьошки з самих різних матеріалів. Чоловічий монастир (троїце-сергієва лавра) по-справжньому унікальний і щорічно збирає безліч туристів з різних куточків країни.

Безперечно головна асоціація при згадці цього міста виникає з пряником, історію якого можна дізнатися в музеетульского пряника — візитній картці тули. Також це підмосковне місце відоме виготовленням самовара і зброї. Прогулянка по кремлю перенесе вас на кілька століть назад: тут відновлена історична атмосфера комплексу. Доглянуті вулички і парки створять ідеальну атмосферу для сімейних вихідних.

8. Коломна

Як і в попередніх випадках, серце міста — кремль, який дивує своєю великою стіною. Всі архітектурні пам’ятники гармонійно поєднуються в історичній частині. А ще це один з найбільш екологічних районів підмосков’я, що славиться зеленими парками і скверами. З коломною пов’язано багато імен князів і купців.

9. Передєлкіно

Нехай історико-культурний комплекс не має статусу населеного пункту, а являє собою дачне селище, відвідати його все ж варто. У різний час з 1933 року тут проживали найвідоміші поети і письменники: корній чуковський, булат окуджава, євген євтушенко, белла ахмадулліна та інші. Заглянути в будинки-музеї і отримати заряд неймовірної творчої енергії тут вийде з користю і задоволенням. У москві і підмосков’ї є багато будинків, де жили і відпочивали відомі письменники. Великий список з адресами знайдете внашій статті.

10. Кубинка

Невелике містечко буде особливо цікавий маленьким хлопчикам, яких так захоплює всякого роду бронетехніка, танки і військові машини. Тут знаходиться великий військово-історичний музей, в якому можна побачити зразки техніки не тільки другої світової війни, а й першої. В іншій будівлі можна ознайомитися з авіаційними моделями. У парку» патріот ” ви точно проведете цілий день: екскурсії, тир, ігровий центр, прогулянки на конях сподобаються не тільки дітям.

11. Звенигород

Саввино-сторожевський монастир, земляні вали, храм олександра невського, садибна церква, музей російського десерту удостоєні особливої уваги кожного гостя звенигорода. Втекти від московського шуму, прогулятися затишними вуличками, зробити насичені фотографії напам’ять тут цілком вдасться за один день.