Чи настане кінець світу в 2022 році? саме цим питанням задаються не тільки вчені, а й звичайні люди, які вірять в передбачення і стародавні пророцтва. Людство залишило в минулому значну кількість дат, наприклад, такі, як 21.12.12, які були позначені експертами як “останній день” планети земля.

Топ-5 причин, чому кінець світу не настане в 2022

На сьогоднішній день люди все меншевірять в пророцтва, і, враховуючи те, наскільки сильно розвинулася наука, це логічно.

Настав час розчарувати скептиків, які очікують настання кінця світу в 2022 році. Причин на це, як мінімум, п’ять. Про це і піде мова в нашій статті.

1. Сонце не зникне просто так

Професор в галузі фізики брайан кокс переконаний, що людство найближчим часом своє існування не припинить. І у нас, ймовірно, немає ніяких причин сперечатися з цим паном, тому що його думка має наукове обґрунтування.

Вчений заявляє, що життя на нашій планеті може зникнути внаслідок того, що у сонця виснажиться запас водню. В цьому випадку ядро вищевказаної зірки почне руйнуватися, а його верхній шар буде розширюватися. В результаті температура на землі істотно збільшиться, що призведе до загибелі всього живого.

Звучить лякаюче, тільки от якщо вірити підрахункам, трапиться це все не раніше, ніж через мільярд років.

2. Чорна діра все ще далеко

Нещодавно вчені з японії також задалися питанням щодо можливого кінця світу. Вони склали карту галактики в тривимірному вигляді, і їм стало зрозуміло, що земля направляється в бік величезної чорної діри набагато швидше, ніж вважалося раніше.

Однак це не означає, що життя зникне вже в 2022 році. Чорна діра все ще на великій відстані, тому людство може не хвилюватися і спати спокійно.

3. “дзеркальні дати” не такі страшні

22.02.2022 називають «дзеркальної» датою, тому люди в черговий раз очікують кінця світу. Схожа ситуація була в 2000 році, а потім в 2012. Однак, незважаючи на настільки «нехороші» з точки зору нумерології цифри, людство все ще жваво, а з планетою земля нічого не сталося.

Що стосується 22 лютого 2022 року, то передбачення йде ще з 17 століття. Саме в той час жив ніл мироточивий, який був переконаний, що у вищевказану дату гряде пришестя антихриста і людство поплатиться за свою жадібність, жадібність та інші гріхи. Війна в усьому світі і масштабні катаклізми знищать землю.

Однак у більшості вчених зовсім інша думка з цього приводу, вони переконані, що кінця світу в 2022 році і осяжному майбутньому не передбачається.

4. І знову сюрпризи з космосу-астероїд “апофіс” летить до землі

Головні загрози для землі, як правило, таяться в космосі. Сьогодні астрономи відкривають нові космічні об’єкти, здатні максимально близько наблизитися до землі і нести загрозу всьому людству. Провівши точні розрахунки, ймовірність зіткнення в деяких випадках виключається, тоді як в інших, залишається шанс на сумний результат.

Сьогодні вчених турбує астероїд «апофіс», який в 2029 році пройде всього в 38 тисячах кілометрів від землі. Якщо він пройде повз “небезпечної області”, то кінця світу не буде, якщо ж гравітаційне поле планети вплине на його траєкторію, тоді в 2036 році при наступному поверненні, астероїд неодмінно зачепить землю. У зону ризику потрапляють далекий схід( росія), країни центральної америки, західної африки та інші.

Однак шанси на такий розвиток подій мізерно малі. Отже, на думку астрономів, на кінець світу в 2022 році можна не розраховувати.

5. Перегрів планети відстрочили

13 листопада 2026 року – такі значення були вказані в журналі science, як дата кінця світу. Понад півстоліття тому американський математик фон хорнер розрахував, що в цей день чисельність населення землі перестане збільшуватися експоненціально, а кинеться до нескінченності. Це неминуче призведе до перенаселення планети, нестачі продовольства і загибелі людей через промислові викиди в атмосферу, а також неминучого глобального потепління.

Проте в наш час вчені, маючи в своєму розпорядженні сучасне обладнання та інноваційні напрацювання, вирішили перевірити формулу фон хорнера. В результаті допитливі уми отримали нові значення. Кінець світу був перенесений на період 2300-2400 років. Саме тоді земля стане непридатною для життя через перегрів через людську діяльність. Тому в 2022 році люди можу спати спокійно.

Очікувані, але не трапилися кінці світу

Історія цивілізації налічує досить багато різних варіантів апокаліпсису, який повинен був наступити в тому чи іншому році.

  • 634 р. До нашої ери. Стародавні римляни були впевнені, що все закінчиться саме тоді.
  • 666 р число «звіра» повинно було принести з собою загибель цивілізації.
  • 1000 р. Пророцтво про кінець світу не збулося, незважаючи на круглу дату, яких так сильно бояться люди.
  • 1603 р зіткнення землі з сонцем не сталося, як віщував домініканський астролог.
  • 1658 р.передбаченню христофора колумба не судилося збутися.
  • 18 травня 1910 комета «галлея» на землю так і не впала.
  • 2000 р. Дата з трьома нулями не принесла з собою апокаліпсис.
  • 21 грудня 2012 р.згідно з календарем древніх майя, повинен бути наступити кінець світу.

Були й інші пророцтва про неминучий апокаліпсис, але ми з вами все ще тут.

Тепер черга 2022 року. Хтось вважає, що це саме та дата, яка принесе загибель всьому живому на нашій планеті. Однак людство вже багато разів проходила через подібне. І немає ніяких передумов до того, що кінець світу настане саме в 2022 році.