Сир-один з найулюбленіших і популярних продуктів, їм можна посипати макарони, додати в салати або насолодитися в бутербродах. Однак, чи можна заморозити сир, щоб зберегти його свіжість, якщо не встигаєш з’їсти весь шматок відразу?

Виявляється, можна-і цей трюк творить чудеса, зберігаючи смак сиру і запобігаючи появі цвілі!

Чи можна покласти сир в морозилку?

Перш ніж покласти будь-який сир в морозильну камеру, важливо знати, який сорт можна там зберігати. м’які сири , включаючи брі, камамбер і вершковий сир, не підходять для заморожування . Але можна сміливо заморожувати моцарелу і більш тверді сири, такі як пармезан, швейцарський або чеддер, які можуть зберігатися в морозилці від трьох до шести місяців.

Фото https://www.instagram.com/p/cylihq5tvee /

Якщо перед заморожуванням ви щільно загорнете сир , він не втратить свого аромату. Що стосується текстури, сир може втратити деяку кількість вологи і стати розсипчастим, особливо, якщо його заморозити одним великим шматком. Тим не менш, заморожений сир збереже свій смак і “липку” консистенцію після відтавання.

12 продуктів, якими можна замінити яйця у випічці