Читачка поділилася з нами історією зі свого життя, яка залишає після себе неоднозначні враження: чи правильно вона вчинила, як би зробила інша жінка, хто винен у сімейному розладі і що в підсумку з усім цим робити-такі питання залишаються відкритими. І у кожного-своя відповідь на них. Судіть самі!

Історія однієї сім’ї

«для розуміння: у шлюбі з чоловіком ми 5 років. Не так багато, щоб пересититися спільним життям, але і не так мало, щоб не цінувати один одного і не берегти наші відносини. Я не любителька контролювати чоловіка, тримати його за горло, постійно надзвонювати з питаннями ” де ти і що робиш?”, студіювати його телефон і вишукувати в соцмережах поставлені їм лайки незнайомкам. Мені здавалося, що занадто нерозумно це робити, особливо, коли чоловік не дає ніяких приводів для цього.

І якби у мене запитали ” як думаєш, твій тобі зраджував хоч раз?”, я б вибухнула громим сміхом і з повною впевненістю відповіла б ” ні!”

Менше знаєш — міцніше спиш, або як я знайшла листування чоловіка з іншого

Повторюся, я не власниця, і лазити в телефонах — не моє. Але як тут не залізти в нього, коли чоловік постійно став брати смартфон з собою в ванну, класти екраном вниз за столом, не відкривав повідомлення при мені, коли лежали разом і я могла теж щось побачити. Зміни настрою, задумливість, якась відстороненість — все це по крапельці наповнювало посудину моєї підозрілості. Я помічала все! а ще, я дуже добре відчуваю людей. І начебто все було також, але відчуття було, що між нами кілометри.

Я зненавиділа його чортів телефон, і він став для мене найбажанішим гаджетом! одного разу підвернулася така ситуація, що чоловік відкрив на комп’ютері what’s app web, а вийти потім з нього забув. За цим комп’ютером він буває вкрай рідко, це, скоріше, моя робоча конячка. Коли я сіла за роботу і хотіла відкрити мобільну версію свого месенджера на комп’ютері, потрапила в його ватсап і спочатку думала вийти. Але мене привабила аватарка симпатичною і невідомої мені дівчини, з якою буквально годину тому листувався мій чоловік.

Читати чи не читати: ось у чому питання!

При всій моїй холоднокровності, я за частку секунди відкрила чат і жадібно читала всю переписку. Я намагалася зрозуміти, хто це, про що спілкуються, як давно… Виявилося, це колега з роботи, новенька з іншого відділу. Базікали вони про все і ні про що, з мільйонами смайликів і з хвилинними інтервалами між відповідями один одному.

Тобто, для розуміння: мені він відповідає не завжди, мовляв, багато роботи, телефон не чув. Спілкування є, але за настроєм в основному, не як раніше, коли ми і годині не могли витримати без фоточки один одному або приємного повідомлення. А ось з аліною (ім’я нової колеги) він знайшов багато тем для розмови і багато часу на це спілкування.

І найголовніше: там був флірт! ні, вони не домовлялися про час для побачення і не обговорювали, як краще сказати його дружині (мені) про розставання, щоб голубки могли бути разом. Але вони премило спілкувалися, фліртували, він робив їй компліменти, їх листування була сповнена неприкритою лестощів, натхнених епітетів і зацікавленості. Сказати, що я була в шоці, – нічого не сказати!

Досвід поколінь закликає закрити на всі очі

Пам’ятаю, як мама завжди твердила бути терпиміше щодо чоловіків і їх вчинків. Мовляв, всі гуляють, але до мудрих повертаються. Це нормально, так влаштоване життя. Але моя буря емоцій закликала розтрощити на чоловіка свій гнів, розбити все, що б’ється і, що вже приховувати, випити все, що п’ється! я не могла впоратися з собою, але після вдалося заспокоїтися.

Я почала аналізувати наше життя. Чого йому може не вистачати? чи винна я в тому, що йому чогось не вистачає? може він про щось говорив, а я прослухала, не зрозуміла, не взяла до уваги?

А може я тут ні при чому? і вся справа в ньому? адже він теж міг щось робити для відносин, щоб вони підбадьорилися, освіжилися. Подарувати квіти, покликати в ресторан. Просто так, а не тому що 8 березня! відносини – це ж робота двох людей.

Що робити: писати жінці, говорити з чоловіком або ігнорувати все?

І головне питання, яке навис наді мною: що робити? влаштувати йому вдома скандал з розбором польотів, тикаючи в ніс листування? запитати без істерик, що це і як розуміти?

Але момент: чи варто про це говорити з чоловіком? адже, вангую, він скаже, що це нічого такого, буде переконувати, що там фліртом і не пахне, просто спілкування з колегою, звичайний прояв люб’язності до новенької, — а після ще й змінить паролі на телефоні, буде дуже обережний з соцмережами і мессенджерами. Явно більше нічого не залишить відкритим, тим самим закривши мені доріжку для спостережень.

І тут я подумала: а може, краще за нього на ці питання мені відповість жінка з листування? та сама аліна, яка вкрай мило розмовляла з чужим чоловіком. Я повторюся, що відчуваю людей, їх настрій, емоції, а також чую брехню за кілометр. Але чути брехню від коханої людини складніше, легко повірити в красиві слова і піддатися спокусі все пробачити і забути. А ось обман жінки, яка встала між нами, – ось тут я буду нещадна, вся правда відразу розкриється!

Але теж є багато «але»: раптом вона мені нічого не скаже, а потім просто розповість все моєму чоловікові і вже той буде зі мною вирішувати це питання. І тоді провалиться мій план по виведенню обманщика на чисту воду … Що робити? як вчинити? я абсолютно заплуталася. Але дала собі термін на тиждень зважити всі» за»і “проти” і порадитися з ким-небудь, хто теж був у такій ситуації”.