4 лютий-всесвітній день боротьби проти раку. У цей день благодійний фонд допомоги жінкам з онкологічними захворюваннями ” далі «відкриває онлайн-платформу» разом+”, де кожна жінка з діагнозом раку молочної залози та її близькі можуть отримати безкоштовну експертну підтримку.

Протягом усього життя кожна дванадцята жінка в росії чує діагноз «рак грудей». Фонд “далі” абсолютно безкоштовно надає підтримку жінкам і їх близьким з будь-якого куточка росії.

У жовтні 2020-го з життя пішла моя мама… А в грудні цього ж року мені поставили діагноз «рак молочної залози ііів стадія». Насправді “горбок” на грудях я помітила на початку жовтня. Думала, що це пройде, щось на тлі стресу виникло. Але не минуло… І почалася нова глава з моєї книги життя.

Я працюю в сфері обов’язкового медичного страхування, керую підрозділом по захисту прав застрахованих. Щодня до нас надходять скарги від громадян, які зіткнулися з проблемами при отриманні безкоштовної медичної допомоги, в тому числі і від онкологічних пацієнтів. Всі історії я читаю сама, перш ніж передаю в роботу співробітникам. Ось така історія трапилася і зі мною.

В організації лікування допоміг мій директор. Я зайшла до нього в кабінет з результатами біопсії, поставленим діагнозом і з риданнями… Він взяв з мене слово, що я буду дисципліновано проходити всі етапи лікування. “ви впораєтеся! я чомусь в цьому впевнений!» – сказав мені керівник. Я пообіцяла і поїхала в лікарню.

Далі на своєму шляху я зустріла заступника головного лікаря з лікувальної роботи лікарні, де я і перебувала. Він привітав мене з посмішкою і сказав: “ви чомусь дуже сильно засмучені. Все буде добре!”ці слова, що вселяють віру в свої сили, я згадувала кожен раз, коли мені було погано. Я вставала і їхала на хіміотерапію в інше місто, а потім на роботу, а потім додому. Вдома мене чекав син, який так само мене підтримував і дуже переживав. Проводжаючи мене на операцію, він мені говорив: «я буду тебе чекати. Швидше повертайся додому!”і я не могла підвести цих важливих і улюблених в моєму житті людей, які вірили в мене і в ефективність призначеного лікування.

За 10 місяців я пройшла 16 процедур хіміотерапії, мастектомію і 18 сеансів променевої терапії. Я впоралася! все добре! не підвела!

У лікарні я познайомилася з дівчатками, сусідками по палаті. Одна з них дала мені посилання на сайт фонду “далі”, я зареєструвалася. Після операції виникло велике бажання отримати допомогу психолога. Співробітники фонду організували таку консультацію. Я скористалася правом отримання трьох безкоштовних консультацій. Так як я проходила лікування в іншому місті, і на громадському транспорті такі поїздки займали 2,5 години в один кінець, я звернулася до фонду «далі» за допомогою в організації поїздок на таксі. І тут співробітники прийшли на допомогу і організували для мене кілька поїздок.

Крім психологічної підтримки фонд надає дуже значиму інформаційну підтримку, організовуючи онлайн-лекції з лікарями-фахівцями різних профілів. Під час і після лікування відновлювалася я за підтримки дієтолога, яка працює в команді фонду.

Всі експерти фонду, з якими я взаємодіяла і продовжую звертатися до них при необхідності, — це професіонали своєї справи, які знаходяться разом зі мною і дають конкретні рекомендації і підтримку саме з моїх проблем, допомагаючи їх вирішувати. Це дуже важливо. Вони готові прийти на допомогу, коли це дійсно необхідно. Отримувати комплексну підтримку, не виходячи з дому-це дорогого коштує! величезна вам подяка і низький уклін!

Завершивши своє лікування, я повернулася до повсякденного життя. Я працюю, гуляю в парку, ходжу в театри, зустрічаюся з подружками, займаюся з психологом, вивчаю астрологію, готую що-небудь смачненьке, будую плани на майбутнє. Стала балувати себе маленькими радощами, дуже люблю еклери і тірамісу і іноді дозволяю собі «згрішити». А потім каюсь дієтологу фонду ганні сергіївні білоусовій.

І я живу, відкривши нову главу своєї книги життя.