У всі часи до мешканок росії ставилися по-особливому: одні кажуть, що ми — прекрасні господині і вірні дружини, інші ж вказують на наш прагматизм і вимогливість. Звичайно, за довгі роки накопичилася маса всіляких стереотипів, багатьом з яких вірить навіть молоде і просунуте покоління. Розбираємося, що про нас думають іноземці і звідки пішли міфи про нашу унікальність.

Переважна більшість чоловіків-іноземців впевнена, що росіянки поголовно потурають думці чоловічої статі. Європейці не розуміють, чому наші панянки прощають хлопцям сексистські жарти, не відповідають на грубі зауваження і не б’ють на сполох, коли справа доходить до рукоприкладства.

Насправді, в росії дійсно як і раніше існує думка про те, що жінка — берегиня вогнища, а чоловік — добувач. І навіть дівчата-кар’єристки не завжди можуть чесно визнати, що хотіли б присвятити життя чомусь більш високому, ніж вихованню дітей, прибиранню і готуванні.

Ще один стереотип про російську жінку, яким тішать себе прихильники слов’янської зовнішності, — любов і вміння готувати найсмачніші страви. Кажуть, що особливо такий міф популярний серед американців-росіянки представляються їм в образі довгоногої топ-моделі з навичками кухаря ресторану з» мішленівською ” зіркою.

Наші співвітчизниці, які переїжджають в європу і сша, кажуть: заморські жінки швидше сходять в кафе або замовлять доставку замість того, щоб витрачати величезну кількість часу біля плити. Це у нас кур’єрські сервіси і ресторани громадського харчування стали доступні порівняно недавно, а закордоном подібними послугами користуються вже багато років.

Неприємний стереотип, який живе і множиться за рахунок наших же співвітчизниць — – гонитва за багатим нареченим. Іноземці часто бояться зв’язуватися з росіянками, оскільки чули про нібито наше бажання скористатися грошима обранця і залишити його ні з чим. На іноземних форумах таких називають і дівчина з гаманцем замість мозку, і жінка-банкомат…

Цей міф зародився ще в минулому столітті, коли радянським дамам розповіли, що за кордоном живуть багаті красені, які готові обдаровувати кохану золотом та діамантами. До цього дня існує думка, що будь-який німець, француз або італієць тільки за фактом наявності європейського громадянства вже є краще простого російського хлопця.

А ті іноземці, хто хоча б трохи знайомий з російськими сім’ями, відразу ж помічають цікаву особливість — жінка є сірим кардиналом, в той час як чоловік всього лише робить вигляд ніби він головний.

Ретельно замаскований матріархат — ось головна риса російського сімейства, переконані жителі заходу. Жінка готує, забирається, веде господарство, виховує дітей, стежить за справами чоловіка і сама встигає працювати. В очах закордонних чоловіків наші дами більш самостійні, завжди готові дати вірну пораду і підтримати супутника навіть в самій непростій справі.