28 листопада легендарний поет і композитор олександр градський помер на 73-му році життя від наслідків інсульту. І без того ослаблений організм «добив» ковід, який «атакував» артиста ще на початку осені — вірус дав ускладнення на ноги і серце.

Цієї середи, 1 грудня, відбудеться церемонія прощання з артистом, після чого його поховають. Сам олександр борисович просив родичів поховати його поруч з могилами батьків на кузьмінському кладовищі і навряд чи думав, що вони не виконають його прохання.

Але, судячи з усього, близькі зірки вирішили вчинити по-своєму-градський буде спочивати на ваганьковському кладовищі. Про це журналістам повідомив анонім, близький до оточення співака.

Відомо, що мама олександра борисовича померла, коли йому було всього 14 років. А батько артиста помер 9 років тому на 88-му році життя. Чоловікові вдалося виховати талановиту людину, якою ще довгі роки буде пишатися вся країна. За свою кар’єру градський написав понад 200 пісень, велика частина з яких — безумовні хіти.

Безліч великих артистів вже висловили свої співчуття. Колеги по “голосу” прекрасно розуміли, що композитору з кожним днем все гірше — під час останніх ефірів він ледве ходив, насилу говорив, підпирав голову руками і просив тримати поруч вентилятор. У студію його привозили на спеціальних ношах, а при монтажі операторам доводилося обрізати значну частину кадрів з тяжкохворим музикантом.

До самих останніх днів з олександром градським була його дружина-35-річна марина коташенко. Вони встигли одружитися всього за місяць до смерті артиста.

” градський незвичайна людина, він унікальний», — захоплено розповідала в одному зі своїх рідкісних інтерв’ю дівчина.

У пари двоє синів — іван та олександр. Саша з’явився на світ в день народження батька композитора. У градського є також двоє дітей від попереднього шлюбу-данило і марія вже зовсім дорослі і давно живуть окремо від батьків.

Артист був одружений тричі. Вперше він пов’язав себе узами шлюбу ще в 17 років з однокурсницею, а вдруге одружився на актрисі анастасії вертинської.

Після був шлюб з юною студенткою театрального вузу ольгою фартишевой, яка народила йому двох дітей. Їх сімейний союз тривав майже чверть століття.

Прощання з олександром градським відбудеться 1 грудня в театрі «градський хол» з 10:00 до 12:00.